© ATV

Drie dagen beton storten bij werkzaamheden aan INEOS Project One

Lillo -

INEOS Project One staat volop in de steigers. De civiele bouwactiviteiten zijn gestart en één van de werkzaamheden omvat de bouw van de ethaantank. Van 5 tot en met 7 april wordt de betonnen bodemplaat van deze ethaantank volgestort met beton.

Dit wordt gedaan in een 24-uur werkschema wat mogelijks hinder kan meebrengen langs de aanvoerroute, inclusief de Scheldelaan. De levering van de continue betonaanvoer vanuit nabijgelegen betoncentrales in Kieldrecht en Kallo zullen tijdens deze 3 dagen onafgebroken plaatsvinden. Deze activiteit heeft mogelijks impact langs de aanvoerroute, inclusief de Scheldelaan. 

INEOS heeft deze transporten zo gepland dat de betonwagens geen woonwijken of vergelijkbare locaties doorkruisen. De activiteiten op de site zelf, zijn gesitueerd nabij het Kanaaldok, op aanzienlijke afstand van niet-industriële activiteiten, hetgeen het risico op geluidshinder beperkt.

De oostkant van de Project One-site wordt omwille van deze werken tijdens de nacht van 5 en 6 april verlicht, zodat de arbeiders veilig kunnen werken. Er worden maximale preventieve maatregelen genomen om de impact om de omwonenden en het milieu te minimaliseren. (evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV