zaterdag 17 november 2018 - Meer sporten
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Karlo van Rompaey. Daki

Gien jonge duiven

Duivendokter pakt eerste twee plaatsen

Karlo Van Rompaey uit Sint-Truiden wist op de provinciale Gien bij de jonge duiven beslag te leggen op de eerste twee plaatsen – dit tegen 1.094 duiven – en wist er maar liefst 13 in de top 50 te noteren.

De 39-jarige duivendokter keek seizoen 2018 strak in de ogen, nadat hij een samenwerking aanging met PEC, het kweekhuis van pigeonparadise. De winnende duif werd zelf gekweekt. Zijn vader is Long Ace (1e provinciaal asduif fond ‘17). Tweede provinciaal is een duifje van de eerste generatie PEC-duiven die in Sint-Truiden gehuisvest werd. Vader is ‘Brother Acy’ (Geerinckx Bart). Moeder is ‘Sis Wacko Freddy’.

26 jaar geleden – op 17 april 1992 om exact te zijn - stond Karlo voor de eerste maal op onze Duivensportpagina, toen ook samen met … die andere benjamin binnen het duivenwereldje Jimmy Diris (zie ander artikel op deze pagina). Van kindsbeen af is Karlo bezeten van de duivensport. Hij is in 2014 afgestudeerd als dierenarts en kan een erg indrukwekkend palmares voorschotelen. “Ik ben niet echt een kampioenschapsspeler, daar heb ik mij tot nu toe niet op toegelegd, maar de prestaties en het winnen van vluchten, dat zit wel snor.”

a26 jaar geleden – op 17 april 1992 - stonden Karlo Van Rompaey en Jimmy Diris voor de eerste maal op onze duivensportpagina. hbvl 

Van Rompaey won maar liefst driemaal de prestigieuze vlucht Bourges nationaal. De gedrevenheid om het spel naar zijn hand te zetten is iets wat Karlo in de vingers heeft. “Natuurlijk zijn er externe factoren die roet in het eten kunnen strooien, maar we blijven rustig. Forceren heeft – ook in de duivensport – geen nut, integendeel”.

Feeling

De resultaten, vaak kettinguitslagen, zijn te danken aan het talent van Karlo. Collega-dierenarts Raf Herbots wist ons te vertellen dat Van Rompaey de duiven op een onnavolgbare manier kan ‘lezen’. Dankzij Pascal Ariën - mede grondlegger van PEC – werd er een flinke stap vooruit gezet op het zware halvefondspel. De visie van deze twee duivenmelkers op de moderne duivensport, heeft hen geen windeieren gelegd. Dertig jaar later blikt Karlo terug en kan hij concluderen dat de wind gunstig zit op de Kabei: “Ik beleef plezier met de duivensport en kan ze succesvol combineren met mijn vrouw, flinke zoon en mijn droomjob…” (daki)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws