De organisatoren: Wout Huysmans, Marc Janssens, Keano Laterre, Lenne Van Craen, Matthis Gumienny, Thibo Huion, Rico Sels, Rob Willekens.© rr

Studenten Sport en Begeleiding brengen wielerwedstrijd tot leven in Nijlen: “Wie weet evolueert dit naar groter evenement”

Nijlen -

Zeven gedreven studenten uit verschillende hoeken van België hebben de handen in elkaar

geslagen om een ambitieus project tot leven te brengen: een wielerwedstrijd in het hart Nijlen die zal plaatsvinden op 15 mei.

Hélène Baccaert

Als onderdeel van hun eindwerk binnen de opleiding Sport en Begeleiding, organiseren Thibo (18), Kéano (18), Rico (20), Rob (18), Lelle (17), Wout (18) en Matthis (18) de ‘Vlaamse Wielerrijders Vereniging Koers Nijlen’. “Omdat ik zelf van Nijlen afkomstig ben, ben ik met het voorstel gekomen om in Nijlen een koers te organiseren. Wij zijn allemaal coureurs. Er is één voetballer bij, maar ik heb hem toch kunnen overtuigen om mee een wielerwedstrijd te organiseren”, zegt Thibo Huion, één van de organisatoren.

“Wij doen allemaal Wielerschool en zitten daarnaast ook in de opleiding Sport en Begeleiding. Voor ons eindwerk wilden we iets organiseren waar we gepassioneerd over zijn. Een wielerwedstrijd leek ons de perfecte keuze”, aldus Thibo.

Het idee voor de wielerwedstrijd kreeg vorm in oktober van vorig jaar en sindsdien hebben de studenten elke maandag toegewijd aan de voorbereidingen besteed. Komende woensdag, 15 mei, staat het langverwachte evenement eindelijk op de agenda.

Marc Janssens, de begeleidende leerkracht, onderstreept het belang van deze wedstrijd binnen de Vlaamse Wielerrijders Vereniging (VWV). “Onder de bond van de VWV wordt het georganiseerd. We hebben verschillende categorieën, van A tot E, op basis van leeftijd. Bij de VWV bond is het meer amateuristisch. Het is niet de bedoeling dat er veel prijzen en premies gegeven worden, maar wij hebben daar wel voor gezorgd.”

Premies

“Normaal gezien heb je premies voor de eerste vijftien renners in een VWW-koers, maar wij geven elke even ronde een premie”, vult Thibo aan.

Naast de sportieve uitdaging biedt de wedstrijd ook een platform voor lokale ondernemers en sponsors om hun steun te tonen. “Het is een flink kostenplaatje. We hebben heel wat geld bij elkaar moeten krijgen en het is ons toch gelukt. Samenwerking met sponsors heeft ons in staat gesteld om mooie prijzen en premies aan te bieden. Zo zijn er bijvoorbeeld horloges, ter waarde van 250 euro, maar ook eetbonnen.”

“Het is een flink kostenplaatje. We hebben heel wat geld bij elkaar moeten krijgen en het is ons toch gelukt. Samenwerking met sponsors heeft ons in staat gesteld om mooie prijzen en premies aan te bieden”

Thibo Huion

Student en organisator

Een wielerwedstrijd is niet vanzelfsprekend, dat ondervonden ook de studenten. “Het werk dat erbij komt kijken, wordt vaak onderschat”, geeft Marc toe. “Van het regelen van een tractor tot het plaatsen van strobalen, er zijn veel details waar je aan moet denken. Gelukkig kon ik als leerkracht hierbij ondersteuning bieden.”

Toekomstplannen

Ook betrokkenheid van de lokale gemeenschap wordt ook verwelkomd. “We hopen op een grote opkomst uit Nijlen en omgeving om de renners aan te moedigen”, zegt Marc.

“Het werk dat erbij komt kijken, wordt vaak onderschat. Van het regelen van een tractor tot het plaatsen van strobalen, er zijn veel details waar je aan moet denken”

Marc Janssens

Begeleidende leerkracht

“En natuurlijk hopen we dat dit evenement de eerste van vele edities zal zijn”, zegt Thibo. “Hopelijk kunnen we volgend jaar opnieuw een koers organiseren, en wie weet evolueert dit uiteindelijk naar een groter evenement”, zegt hij. “Ik zie mezelf zeker betrokken blijven bij de organisatie in de komende jaren. Iedereen is welkom om deel uit te maken van deze groeiende traditie.”

Met tenten voorzien voor wisselvallig weer en een uitnodigende sfeer voor toeschouwers, belooft de wielerwedstrijd in Nijlen niet alleen een spannende race te worden, maar ook een gemeenschapsevenement waar iedereen van kan genieten.

De wielerwedstrijd gaat van start om 17.30 uur met reeksen C, D en E aan de Bevelsesteenweg 46, ter hoogte van café ’t Hoekse. Om 19.15 uur vertrekken reeks A en B. Inschrijvingen kunnen ter plekke gebeuren.

Meer informatie kan je vinden via de Facebookpagina.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners