ONGEHOORD. 'Volgend jaar wil ik een seksscène van een kwartier zien'

Goedele Liekens© Svdi

Ook deze week passeerden er heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

RED

'Tot ik 9 jaar oud was, dacht ik dat Novak Djokovic mijn man zou worden.'

De tenniswereld maakte deze week kennis met Marta Kostjoek. De 15-jarige Oekraïense schopte het op het ATP-tornooi van Stuttgart tot de achtste finales. Idolen heeft Kostjoek naar eigen zeggen niet, maar vroeger keek ze wel graag naar wedstrijden van de Serviër Novak Djokovic, zij het dan misschien om andere redenen.

'Ik zal zelfs dat beetje roos hier afvegen.'

Amerikaans president Donald Trump en zijn Franse ambtgenoot Emmanuel Macron waren bij het staatsbezoek van die laatste aan de VS opvallend vriendelijk voor elkaar. Toch lachte Macron een beetje groen toen Trump hem hielp bij zijn persoonlijke hygiëne. ‘We moeten hem perfect maken’, aldus The Donald.

'Ik vind dat echt kak.'

Krijger van vele voetbaloorlogen Jelle Van Damme mag dit seizoen met Antwerp voor het eerst proeven van Play-Off 2. Echt goed bevalt die nacompetitie hem niet. ‘Gelukkig hebben wij onze fans nog. Maar vorige week op Eupen zat er 500 man.’

'Volgend jaar wil ik een seksscène van een kwartier zien.'

Seksuologe Goedele Liekens vindt (in Humo) dat er te veel ‘konijnenseks’ in Temptation Island zit. ‘Werd er ook weleens mooie, trage seks bedreven? Was er voorspel? Een soixant-neufje?’

'U ziet dat ik nog veel haar op mijn hoofd heb, en er is geen enkel haar dat daaraan denkt'

Nadat Groen een coalitie met N-VA in Antwerpen van tafel veegde, was burgemeester Bart De Wever er (op Radio 1) als de kippen bij om te laten weten dat hij dat ook nooit heeft overwogen.

'Bij dieven zouden hun handen moeten worden afgehakt.'

De Mexicaanse presidentskandidaat Jaime Rodriguez komt met een ideetje om de criminaliteit in zijn land te bestrijden.

'Hij zat er bij, ja.'

Yves Leterme maakt (in de Nederlandse documentaire 'De Achtste Dag') nog eens duidelijk wat volgens hem de inbreng van toenmalig Nederlands minister van Financiën Wouter Bos was in de onderhandelingen over de ontmanteling van Fortis. Bos blijft bij zijn visie dat Nederland 'de Belgen veel geld gaf om de ongezonde delen van de bank te beheren'.

'Cultsucces? Ik sliep nog altijd bij iemand op de sofa in die tijd.'

De laaiende kritieken voor het album 'Astral weeks' vertaalden zich volgens zanger Van Morrison (op BBC) niet meteen in een vlotte verkoop.