Videospeler inladen...

Deel van huis in Genk weggeblazen door ontploffing, bewoner ernstig gewond

In Genk is een deel van een huis aan de Meeënweg vernield. De zij- en achtergevel van het huis werden weggeblazen, waarschijnlijk door een gasontploffing. Een bewoner is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht, een andere bewoner was niet in het huis op het moment van de ontploffing.

De brandweer van Genk kreeg vannacht om 0.20 uur een oproep binnen over een explosie. Toen de hulpverleners ter plaatse kwamen, zagen ze dat een stuk van het huis weggeblazen was. Een bewoner raakte gewond, hij had brandwonden opgelopen. De andere bewoner was niet thuis op het moment van de ontploffing.

Buurvrouw Jessica Timmermans was wakker geworden door de commotie op straat. "De ambulanciers kwamen aanbellen om te vragen of ze hem onder de douche mochten zetten om zijn brandwonden te behandelen, daarna hebben ze hem naar het ziekenhuis in Leuven gebracht", vertelt ze. "Ze waren blij dat we hulp hebben geboden. Het was een hele schok, dat zoiets gebeurt, zo vlakbij." 

Het huis werd onbewoonbaar verklaard. Het gebied rond de woning werd afgezet, want er is instortingsgevaar. Ook de gastoevoer werd afgesloten.

Ondertussen bekijkt de stad of het nodig is om tijdelijk onderdak te voorzien voor de bewoners. "De bewoner die gewond raakte, verblijft nu nog in het ziekenhuis. De andere bewoner bekijkt eerst of onderdak bij vrienden of familie mogelijk is. Indien nodig voorzien we onderdak", zegt burgemeester Wim Dries (CD&V).

De ontploffing is vermoedelijk veroorzaakt door een gasexplosie.
VRT NWS

Meest gelezen