Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Marlon Brando.Beeld RV

De reddingsoperatie van de Thaise grotjongens is nog maar net achter de rug, maar de eerste documentaire is al een feit. Of kiest u liever voor een film? Dit zijn onze tv-tips.

Operation Thai Cave Rescue

De spectaculaire redding van de twaalf Thaise voetballertjes en hun trainer uit een onder water gelopen grot was wereldwijd voorpaginanieuws. Momenteel wordt er in Hollywood onderhandeld over de filmrechten, maar op Discovery Channel kunt u vanavond al kijken naar Operation Thai Cave Rescue, de allereerste documentaire die deze heldhaftige operatie vanuit verschillende invalshoeken belicht.

Operation Thai Cave Rescue
Beeld rv

Om 21 uur op Discovery

Marlon Brando, an actor named desire

Deze Franse documentaire geeft een frisse en onverbloemde kijk op de meest legendarische maar ook de minst te doorgronden acteur aller tijden, Marlon Brando (1924-2004). Vanaf het begin van zijn carrière maakte hij enorme indruk dankzij zijn uitstraling, zijn indringende performances en zijn rebelse houding. Hij vernieuwde niet alleen het vak met behulp van een nieuwe acteermethode, maar transformeerde dankzij enkele mythische rollen ook tot jeugdidool. Achter zijn Hollywood-imago ging echter een andere Brando schuil.

Marlon Brando.Beeld rv

Om 21.45 uur op Canvas

The Man With the Golden Gun

In zijn tweede optreden als James Bond neemt Roger Moore het op tegen Christopher Lee. Hij vertolkt de duivelse Scaramanga, een van meest legendarische Bond-slechteriken aller tijden.

Om 20.40 uur op CAZ

I Will Speak, I Will Speak!

Deze documentaire wordt vertoond naar aanleiding van de Wereld Aids Conferentie in Amsterdam. Vijf van de 36,7 miljoen hiv-geïnfecteerden op vijf verschillende continenten vertellen openhartig over wat de diagnose met hun zelfbeeld en hun imago deed. Inmiddels is het virus met medicijnen goed onder controle te krijgen, maar het stigma is nog groot. Om te leven met het vaak harde oordeel van anderen en van jezelf, blijkt een grote opgave.

Om 22.40 uur op NPO2

Het nieuwe Artis

Documentairemaker Willemiek Kluijfhout zette ruim een jaar lang haar camera's neer in dierentuin Artis, de oudste zoo van Nederland, om te onderzoeken wat de toekomst is van een dierentuin in de 21ste eeuw, zeker als die zoo zich zoals Artis middenin een stad bevindt. De dierentuin staat dan ook voor een drastisch vernieuwingsproces waarin nagedacht moet worden over de toekomst.

Om 20.25 uur op NPO2