Internationale top-dj’s verdienen 571.000 euro per week

© Rich Fury/Invision/AP

Internationale top-dj’s verdienen gemiddeld meer dan een half miljoen euro per week. Dat is meteen de reden waarom een op de vijf Nederlanders droomt van een carrière als dj, blijkt uit een onderzoek van 538 Nieuws in samenwerking met ING.

gjs

In de aanloop naar het jaarlijkse Amsterdam Dance Event (ADE) organiseerde 538 Nieuws samen met ING een onderzoek naar hoeveel geld er rondgaat in de wereld van dancemuziek. Heel veel, zo blijkt, want de exportwaarde van dancemuziek zal in 2020 richting 150 miljoen euro gaan. Een bom geld, waarvan 80 procent uit optredens komt en 20 procent uit rechten en opnames.

Het onderzoek nam de vijf best verdienende dj’s ter wereld - Calvin Harris, The Chainsmokers, Tiësto, Steve Aoki en Marshmello - onder de loep om te weten te komen hoeveel geld een internationale top-dj gemiddeld verdient. Het antwoord is hallucinant: 571.000 euro per week. Dat bedrag ligt onder meer zo hoog omdat topoptredens schaars zijn en dance bijzonder populair en voor iedereen is, maar zeker ook omdat de productiekost om dancemuziek te maken en live te brengen zo laag ligt. Om te gaan optreden heb je als dj niet meer dan een usb-stick nodig en nummers maken kan je op een laptop, een groot verschil met rockgroepen die instrumenten moeten meesleuren en aansluiten om op te nemen.

De tien best betaalde dj’s, met behalve de vijf hierboven genoemde ook Zedd, Diplo, David Guetta, Kaskade en Martin Garrix, verdienen samen ruim 200 miljoen euro per jaar. Lucratieve carrièrekeuze, meteen ook de hoofdreden waarom een op de vijf Nederlanders aangeeft dj te willen zijn. Toch worden dj’s qua geld verdienen nog geklopt door voetballers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen