Valse start voor cultureel seizoen op Bel-Air Woods

Het festival Bel-Air Woods in Blaasveld (Willebroek) moest het cultuurseizoen openen met drie dagen aan muziek en gezelligheid, maar door het regenweer viel de laatste dag in het water.

jb

De gemeente Willebroek en CC De Ster Willebroek organiseerden dit weekend in samenwerking met MOODS het festival Bel-Air Woods in park Bel-Air in Blaasveld. Vrijdag stond muziek ­centraal, met een afterworkparty en optredens van onder meer The Juliets, Woodie Smalls, DELV!S en dj Bobby Ewing. Zaterdag ­konden bezoekers in het park ­terecht om kennis te maken met tal van verenigingen, waaronder de ­Koninklijke Foto- en Diaclub Kontrast. De vereniging heeft een contract met de gemeente om een heel jaar lang alle foto’s van evenementen, openingen en speciale aangelegenheden te maken.

In het park hingen een tiental fotografische werken van François Van Moer (70), al jaar en dag een vaste waarde bij de verenging.

Ook Francis Lauwers liep tussen de beelden rond. Hij evolueerde van fotograaf die alleen vakantiekiekjes trok naar volwaardig ­Kontrast-lid. “Toen ik drie jaar geleden naar Noorwegen op reis ging, kocht ik een ‘echt’ fototoestel. Daarna wilde ik er beter mee overweg kunnen en volgde ik een cursus fotografie. En nu zit ik bij Kontrast”, vertelt hij. De leden ­komen twee keer per maand op vrijdagavond samen om kennis over fotografie te delen en van ­elkaar te leren. “Daar horen af en toe ook opdrachten bij. Het is boeiend dat foto’s zo verschillend kunnen zijn, ook al gaan ze over hetzelfde onderwerp. Zelfs bij twee identieke foto’s, de ene wat meer dan de andere uitgezoomd, zijn er altijd twee kampen die het ene of het andere beeld mooier vinden”, vertelt hij.

Muziekpaviljoen

Gisteren ging de derde dag van het feest door het slechte weer niet door. Dat betekent dat het Rekamkeizum, het nieuwe ­sculpturaal muziekpaviljoen in het park, niet officieel is ­ingespeeld. Oorspronkelijk stonden optredens van onder meer de ­Muziekma[k]kers en de KF De Vrienden van ’t Recht gepland.