© Google Street View

Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding en probeert daarna tevergeefs te vluchten

Op de Stenenbrug in Borgerhout vond maandag een aanrijding plaats tussen twee voertuigen voor het rode licht. De veroorzaker van het ongeval probeerde te vluchten, daarbij raakte het slachtoffer lichtgewond aan zijn linkerbeen. De politie kwam ter plaatse, maar de dader bleek niet in staat een ademtest af te leggen. Hij werd onderworpen aan een bloedproef en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

jtp

Het ongeval vond maandagavond plaats op de Stenenbrug in Borgerhout, ter hoogte van de Collegelaan. Een lichte vrachtwagen stond voor het rode licht en reed plots achteruit. Daarbij raakte hij zijn achterligger.

Het slachtoffer (24) verwittigde meteen de politie, omdat hij vermoedde dat de bestuurder (69) van de lichte vrachtwagen onder invloed was van alcohol. Hij plaatste zich voor de lichte vrachtwagen om te beletten dat de oudere man zou vertrekken voor de politie ter plaatse kwam. Dat probeerde hij toch, en daarbij raakte de twintiger lichtgewond aan het been.

Bij aankomst van de politie bleek de bestuurder van de lichte vrachtwagen niet in staat om een ademtest af te leggen. Hij werd onderworpen aan een bloedproef. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER