Metejoor.© Joris Herregods/Fotomontage GVA

Zijn negende nummer één: Metejoor scoort met nieuwe single ‘Groot’

Metejoor komt zondag vanuit het niets de Vlaamse Ultratop binnen op de eerste plaats. De man uit Vosselaar pakt daarmee zijn negende nummer één in amper drie jaar tijd.

Metejoor groeide de voorbije jaren uit tot een muzikaal fenomeen uit de Kempen, maar toch was het deze keer niet zo evident om meteen te pieken. De single Groot, zijn eerste singlerelease sinds september 2023, is immers een nummer uit zijn tweede album dat al ruim een half jaar hoog in de albumcharts staat. Maar mits airplay en streams leek de weg naar de top toch weer makkelijk. Pommelien Thijs kwam net te kort, maar de rest van het muzikale peloton met Bazart op kop volgde al op heel ruime afstand.

Het is voor Metejoor, alias Joris Van Rossem (33), de negende keer op de eerste plaats. Opvallend is dat hij met de vorige singles Eigen schuld, Laat ons een bloem en Wat wil je van mij, ook al de Ultratop direct binnenkwam op de eerste plaats. Het lijkt hem geen enkele moeite te kosten. Zijn debuutplaat staat inmiddels 2,5 jaar in de Ultratop. De opvolger, nu goed voor 32 weken, staat nog steeds in de top twintig.

Metejoor staat voor een drukke zomer vol optredens en neemt momenteel platte rust nadat hij eerder deze maand door oververmoeidheid forfait heeft gegeven voor drie concerten. Na de zomer starten opnames van een nieuwe talentenjacht van VTM, waar het de bedoeling is dat nu nog onbekende Vlamingen een duet uitbrengen met bekende artiesten onder wie Metejoor.

LEES OOK. Metejoor annuleert laatste reeks concerten van theatertour: “Op dit moment voel ik mij niet zo ‘GROOT’”

(tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER