© raru

Grote en kleine knutselaars maken van Kuringen een echt ganzendorp

Hasselt -

Wie al eens in de Overdemerstraat in Kuringen passeerde, kan niet langs de ganzen hebben gekeken die daar met vele tientallen aan de Demer leven en soms zelfs het verkeer ophouden door - jawel - in ganzenpas over het zebrapad te waggelen.

Raymond Rutten

Het tweejaarlijkse cultuurfestival Tournée Locale, dat dit jaar in Kuringen en Schimpen neerstrijkt, speelt daar op allerlei manieren op in, onder meer door ganzenpootjes te schilderen naast het zebapad, door met krijtverf ganzen op de weg te tekenen en ook door een workshop ‘ganzen maken‘ te organiseren. “We hebben dit al gedaan in de basisscholen, maar we vonden dat ook volwassenen de kans moesten krijgen om hun creativiteit uit te leven”, zegt Eline Clijsters van de cultuurdienst.

“Wij vinden het geweldig dat we dit kunnen doen”, zegt Brigitte Vandevenne, die via whatsapp de dames van de Crutzenstraat opriep om mee te komen knutselen. “We zijn met zeven dames op de afspraak en we gaan onze straat tegen 5 mei, de datum van het slotfeest van Tournée Locale, helemaal versieren met vlaggetjes, stickers en natuurlijk ook met de ganzen die we hier maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer