© Jeroen Hanselaer

© Gil Plaquet

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bloesems op hun mooist: zon geeft ook natuur een boost

De warmste 19 april ooit gemeten was het: 27,2 graden, maar liefst 2,4 graden warmer dan het vorige record uit 1988. En het blijft nog het hele weekend mooi. Ideaal voor een verkenning van de bloesems, want die zijn net nu op hun mooist.

In Limburg weten ze met hun opwinding nauwelijks blijf, want ‘DE BLOESEMS ZIJN DAAR’. Onze oosterburen hebben er een van hun toeristische topattracties van gemaakt: fietsen tussen de Haspengouwse fruitgaarden. Maar ze hebben niet het alleenrecht op bloesems. Ook de stille genieter in onze regio komt ruimschoots aan zijn trekken, zoals bij de indrukwekkende Japanse kerselaars op de Boniverlei in Edegem. Nog een geheime tip voor de liefhebbers: de indrukwekkende magnolia’s in het Rivierenhof in Deurne.

Geen terrasje meer vrij

Dat het dezer dagen zulk mooi weer is, is geen toeval meer, zegt althans VRT-weerman Frank Deboosere. Hij stelt vast dat er steeds meer zomerdagen zijn, dagen waarop het kwik boven de 25 graden uitkomt. En die dagen zijn er ook steeds vroeger én later op het jaar dan vroeger, zegt Deboosere.

De warmste 19 april ooit deed in elk geval precies wat van hem verwacht werd. In de stad Antwerpen was een lege terrasstoel zeldzamer dan een witte neushoorn. Verhitte lijven zochten verkoeling aan elke mogelijke waterpartij. En er is nog meer van dat op komst. De zon blijft ons vandaag en nog het hele weekend verwennen. Profiteer ervan, want maandag is het helaas weer de beurt aan de aprilse grillen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER