Waardevol bord gestolen voor deur van sterrenchef Willem Hiele: “Stuk geschiedenis is ons ontnomen”

© Geert Van de Velde

Een emaillen bord met daarop de Michelinster van Willem Hiele en zijn score van 16 op 20 bij Gault & Millau is afgelopen nacht gestolen voor zijn huis in Oudenburg. Dat schrijft hij op Facebook, bij een oproep om het bord terug te geven.

gjs

“Het rode emaillen bordje met die eerste Michelinster en de erkenning van 16 punten en de titel ‘ontdekking van het jaar’ in Gault & Millau is vannacht aan de deur van ons huis gestolen”, schrijft chef Willem Hiele op Facebook. “Deze gedenkplaten hebben voor ons veel sentiment. Kortom, een stuk geschiedenis opgedragen aan mijn familie is ons ontnomen.”

Hiele schrijft met zijn post het bord te kunnen terugvinden. “Koken doe ik voor mensen, niet voor gidsen, al is erkenning niet onafstotelijk, net zoals renners die door een massa volk de berg worden op geschreeuwd toch tot tranen toe bewogen worden door die paar rode stippen op dat simpele truitje. In 2019 mocht ik voor het eerst met dat truitje trots op het podium staan. Het was vooral een moment van dankbaarheid naar de mensen rond me heen, want zoiets bereik je niet alleen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen