Jurre Oerlemans verhuist bistro Step2© koen fasseur

Bistro en cadeaushop Step2 heropent in dezelfde straat: “Helemaal hetzelfde, maar net iets meer”

Essen -

Step2, de bekende bistro en cadeaushop van Jurre Oerlemans (37), heropent op 4 mei een eindje verder in de Stationsstraat. “We doen hetzelfde concept, maar in een groter pand, met een uitgebreidere kaart en langere openingsuren”, vertelt Jurre Oerlemans.

Stijn de Koning

“Sinds de oprichting in 2013 is dit de tweede keer dat we onze zaak verhuizen. Nu zitten we al op onze derde locatie, maar we bleven altijd in de Stationsstraat”, lacht Jurre. “Tijdens en na mijn studies als kok werkte ik in Nieuwmoer (Kalmthout) in feestzaal De Schuur bij mijn tante Conny Oerlemans, maar ik droomde al langer van mijn eigen zaak. Ruim tien jaar geleden, in 2013, opende ik samen met mijn moeder Vera Middendorp vooraan in de Stationsstraat Step2. Toen begonnen we als een lunchroom en traiteurszaak. Step2 verwees ook naar een nieuwe, volgende stap in mijn carrière.”

De cadeaushop van Step2 is al goed gevuld© koen fasseur

“Twee jaar later hadden we nood aan meer ruimte en konden we in dezelfde straat onze intrek nemen in het vroegere eethuis Rommens aan de Stationsstraat 27. In onze traiteurszaak kwamen klanten ook regelmatig bestelde maaltijden afhalen. Toen boden we op de toog extraatjes aan zoals kleine flesjes olijfolie, potjes paté of confituur. Steeds vaker kregen we de vraag of we die zaken als cadeau wilden verpakken. Heb je geen mandje of mooi doosje om het ineens in te pakken? Zo is het idee gegroeid om naast het horecagedeelte ook een cadeaushop in te richten vooraan in de zaak. Dat aanbod breidt nog steeds uit waardoor je bij ons nu een uitgebreid assortiment van decoratiespullen en geschenken kan vinden.”

Groter pand in nieuw kleedje

“We waren na vele jaren huren op zoek naar een eigendom. Toen bleek dat we onze vorige locatie niet konden kopen, botsten we op we op dit pand aan de Stationsstraat 107. In Essen en omgeving kennen veel mensen dat als de vroegere Roma, een restaurant en ijssalon. Aanvankelijk wilden we aan het pand niet veel veranderen, maar uiteindelijk hebben we een pittige renovatie achter de rug. We plaatsten een nieuw dak, nieuwe vloeren en schilderden alles. We creëerden een extra nooduitgang, vernieuwden het sanitair en breidden nog uit met een extra ruimte om groepen te ontvangen of buffetten op te stellen.”

Step2 verhuist naar het vroegere pand van de Roma in Essen© koen fasseur

“We zitten niet alleen in een groter pand, maar we besloten ook onze openingsuren uit te breiden. Maandag blijft onze sluitingsdag, maar nu is onze keuken ook open op zaterdag- en zondagavond. We openen alle dagen vanaf 9u30. We breiden ook onze kaart uit met onder meer enkele sharingmenu’s zodat klanten kleine hapjes kunnen delen. We behouden het gesmaakte concept van Step2 zoals de mensen het al kennen, maar ’t mag allemaal net iets meer zijn. Iedereen van ons team verhuisde mee. En we zoeken nog bijkomende werkkrachten als flexi-job of jobstudenten”, geeft Jurre mee.

Openingsbuffet

“Zaterdag 4 mei kan iedereen na reservatie aanschuiven voor ons openingsbuffet. Ontbijten kan tussen 9u30 en 11u30, maar om 12u30 openen we het lunchbuffet. Vanaf 17u kan je voor het eerst à la carte van onze vernieuwde kaart eten. We kijken er na een drukke verhuis erg naar uit om er terug in te vliegen”, besluit Jurre Oerlemans van Step2.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners