Thijs Van Pol viert een van zijn twee doelpunten voor Berg en Dal dat met 4-1 won van Avanti Stekene.© Mpics

Voetbal Eindronde 3de afdeling vv: Berg en Dal - Avanti Stekene 4-1

Doelman Yarne Lenaerts houdt Berg en Dal in de eindronderace: “Daar voor sta ik onder de lat, zeker?”

Berg en Dal nam succesvol de eerste horde van de eindronde voor promotie door het Oost-Vlaamse Avanti Stekene met zware 4-1 cijfers terug over de Schelde te sturen. Doelman Yarne Lenaerts speelde een cruciale rol in de Meerhoutse zege.

Erwin Vandenbergh

Stekene, dat als vijfde eindigde in de reguliere competitie in de derde afdeling A, kon al vroeg kennis maken met topschutter Thijs Van Pol. Die knikte in de tweede minuut al een voorzet van Vereijken binnen. “De match kon voor ons niet beter van start gaan”, weet doelman Yarne Lenaerts. “Je verschijnt aan de aftrap tegen een ploeg die je niet kent en dat is normaal gezien toch altijd eerst wat aftasten. Die fase konden we eigenlijk overslagen. Waarschijnlijk ook door dat vroege doelpunt konden we de match naar onze hand zetten en was het wachten tot dat tweede doelpunt viel. De bezoekers waren in de eerste periode nergens te bespeuren en ik herinner me niet dat ik me in de eerste periode zorgen moest maken.”

Remen kon voor rust de 2-0 nog op het bord hangen en omdat Stekene maar geen vuist kon maken, leek de volgende ronde halverwege de match al zeer dichtbij. Maar na kampwissel kreeg de wedstrijd een andere gedaante. De Oost-Vlamingen kwamen gretig uit de kleedkamer en de jongens van coach Moutawakil leken te berusten in de comfortabele voorsprong. Van Gysel scoorde de 2-1 en Berg en Dal leek zijn ritme niet meer te vinden.

Dominant

De bezoekers bleven aandringen en Lenaerts hield zijn ploeg recht door twee pogingen van in de kleine rechthoek in de kiem te smoren. Zonder die tussenkomsten van de goalie had de situatie er voor groen-rood helemaal anders kunnen uit zien.

“Tja, daar voor sta ik onder de lat, zeker?” gaat de bescheiden Lenaerts verder. “Gelukkig volgde snel daarop de 3-1 en kon Van Pol in de laatste minuut de kers nog op de taart zetten. Wie de match niet gezien heeft zou durven denken dat we vlotjes over Stekene walsten. Niets is minder waar, al kan je er ook niet om heen dat we in de eerste periode echt wel dominant waren. Komende donderdag spelen we opnieuw in eigen huis en ik voel aan mijn ploegmaats dat we echt alles op alles willen zetten om die promotie af te dwingen. Niemand had durven denken dat we tijdens ons eerste seizoen in de nationale reeksen zo’n hoge toppen zouden scheren. Als het dan echt dichterbij komt, wil je er alles aan doen om het ook effectief over de streep te trekken. Volgende campagne start ik mijn vierde seizoen bij deze club en hopelijk is dat een reeks hoger”, besluit Lenaerts.