Maduro veroorzaakt ophef met eetfestijn in restaurant van internetsensatie

Gokce en Maduro. © yt

De Venezolaanse president Nicolas Maduro krijgt kritiek nadat hij gefilmd werd in het chique steakrestaurant van internetkok Salt Bae in Istanbul. ‘En dat terwijl de mensen in Venezuela lijden en sterven van de honger.’

rvs

Het was Nusret Gokce zelf die de beelden van de Venezolaanse president Maduro in zijn steakrestaurant Nusr-Et in Istanbul online zette. Maduro maakte daar een tussenstop op de weg terug van China, waar hij investeringen probeerde los te weken. Op de video is te zien hoe de wereldberoemde chef vlees snijdt voor de president en zijn vrouw Cilia Flores, en nadien T-shirts uitdeelt aan het koppel, terwijl Maduro van een sigaar geniet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gokce is op het internet vooral bekend als ‘Salt Bae’, om de kunstige manier waarop hij via zijn arm zout over steaks strooit. De video’s waarin de Turkse chef vlees bereidt, werden miljoenen keren bekeken, en Gokce heeft ondertussen luxerestaurants in Turkije, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten.

‘Terwijl Venezolanen lijden en sterven van de honger, amuseren Maduro en zijn vrouw zich in een van de duurste restaurants ter wereld, allemaal met geld dat ze van de Venezolaanse bevolking gestolen hebben’, reageerde de uit Venezuela gevluchte oppositieleider Julio Borges verontwaardigd.

Ook Gokce krijgt veel kritiek voor de egards waarmee hij Maduro ontving. ‘Ik weet niet wie die “Salt Bae” is, maar de man die hij zo trots onthaalde, is niet de president van Venezuela’, tweette de Amerikaanse senator Marco Rubio, een bekende criticus van het Venezolaanse regime. ‘Het is een dictator met overgewicht van een land waar 30 procent van de mensen maar één maaltijd per dag kunnen eten, en pasgeboren lijden aan ondervoeding.’