© BELGA

Mats Rits maakt overstap van KV Mechelen naar Club Brugge

Club Brugge gaat zijn eerste zomertransfer realiseren. Het heeft vandaag een nieuw gesprek gepland met KV Mechelen om de overgang van Mats Rits af te ronden.

dvd, gma

Rits, net als Vincent Mannaert terug van vakantie, zal bij Club voor vier seizoenen tekenen. Blauw-zwart legt voor de 24-jarige middenvelder meer dan twee miljoen euro op tafel, er komen ook nog bonussen aan te pas. Dankzij de vetpotten uit de Champions League is dat uiteraard geen probleem.

Club wilde vorige maand ook absoluut KV-verdediger Elias Cobbaut naar Jan Breydel halen en baalde flink dat Anderlecht ermee ging lopen. Dit keer is het paars-wit, dat ook al naar Rits polste, te snel af. Club Brugge zocht een middenvelder die doublure kon zijn van zowel Ruud Vormer als Hans Vanaken, en Rits kan inderdaad als nummer tien én een rijtje lager uit de voeten. Met zijn fysieke paraatheid past hij in het voetbal dat Ivan Leko voor ogen heeft. Dat hij Belg is, is een onmiskenbaar voordeel. Ervaring heeft hij intussen ook, Rits klokt in Mechelen af op 166 duels en zestien goals.

Voor Malinwa is het de derde keer in enkele maanden tijd dat het zwaar casht. Het ontving ook al 8,25 miljoen voor Hassane Bandé en dik 3 miljoen voor Cobbaut. Net als Rits waren dat spelers die ook zouden vertrokken zijn als de club in 1A was gebleven. Met het geld kan KV nu zelf zijn transferplannen voortzetten, en de schade van de degradatie beperken.

Interesse in Schindler

Ook Club Brugge doet gewoon verder. Volgens Duitse bronnen toont het ook interesse in rechtsbuiten Kingsley Schindler. De 24-jarige Ghanees speelt in de Duitse tweede klasse bij Holstein Kiel, waarmee hij nipt naast promotie greep. Afgelopen seizoen was hij goed voor dertien competitiegoals.

MEER OVER KV Mechelen