Stevige onweersbuien op komst zondagnamiddag met veel regen

Een fantastisch zonnige dag was het zaterdag en ook zondag krijgen we temperaturen die richting 30 graden gaan, maar de kans bestaat dat het zondagnamiddag opnieuw stevig gaat onweren. Mogelijk opnieuw met wateroverlast als gevolg.

gjs

Net als zaterdag zullen de temperaturen zondag flirten met 30 graden. Heerlijk barbecue- en terrasjesweer, maar volgens het KMI breng je de namiddag beter niet in openlucht door.

Het is vooral in de namiddag dat we stevig onweer mogen verwachten. Lokaal kunnen de onweders gepaard gaan met hagel en aanzienlijke hoeveelheden regen die tot wateroverlast kunnen leiden. Zondagavond en -nacht moeten we nog geruime tijd rekening houden met regen- en onweersbuien. In de loop van de nacht zou het droger en rustiger moeten worden met opklaringen.

Volgens de website buienradar.be zou het tussen 17u en 18u boven Antwerpen en delen van Limburg gaan onweren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© KMI

Ook komende dagen warm en kans op onweer

Maandag blijven we het zomers warme weer behouden maar wordt de luchtmassa zeer onstabiel. Er zijn zonnige perioden maar ook stapelwolken met soms hevig onweer. Er is opnieuw kans op plaatselijk veel neerslag, hagel of rukwinden.

Dinsdag en woensdag blijft de luchtmassa onstabiel met buien of onweer die hevig kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met veel neerslag op korte tijd, hagel of rukwinden. De maxima liggen tussen 22 en 29 graden.

Donderdag en vrijdag komen we onder de invloed van geleidelijk minder warme zeelucht. Het blijft echter zeer wisselvallig met soms (eventueel nog onweerachtige) buien of perioden van regen. Donderdag verwachten we nog maxima rond 26 of 27 graden in het centrum van het land. Vrijdag liggen de temperaturen tussen 23 en 25 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER