Vuurwerkbom in Vuurwerkstraat: aanslag schrikt nieuwe woonwijk in Deurne op

Deurne -

Onbekenden hebben maandagnacht een aanslag gepleegd in de Vuurwerkstraat in Deurne. Door de explosie sneuvelde de voordeur van een rijwoning. Niemand raakte gewond. De politie is een onderzoek gestart.

De ontploffing deed zich voor omstreeks 2.15 uur. In de wijde omgeving was een luide knal hoorbaar. De Antwerpse politie en Brandweer Zone Antwerpen kwamen snel ter plaatse en konden in de Vuurwerkstraat, een nieuwe woonwijk aan Eksterlaar tussen de Dascottelei en de Kerkhofweg, vaststellen dat er een aanslag was gepleegd.

Volgens de eerste berichten zou opnieuw een vuurwerkbom gebruikt zijn. “Door de ontploffing raakte de voordeur beschadigd. Niemand is gewond”, zegt woordvoerder Kim Bastiaens van de Antwerpse politie. Ontmijningsdienst Dovo en het gerechtelijk labo zijn ter plaatse.

De federale gerechtelijke politie is een onderzoek gestart. Wie de dader of daders met de aanslag wilden viseren, is nog onduidelijk. Een eventuele link met het drugsmilieu wordt zoals steeds bij dergelijke feiten onderzocht.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

 (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen