© W&F

Niet iedereen keek zaterdag naar de Rode Duivels: “Voetbal? Dat interesseert ons niet”

Het mooie weer trok zaterdag toch nog een hoop, vooral jonge, bezoekers naar dierenpark Planckendael in Muizen. Koning voetbal moest er forfait geven.

Walt Bosmans, Wouter Adriaensen, Britt Peeters

Lena Van Baelen (21) uit Bonheiden is al vijf jaar lang zomerse jobstudente en staat in de Gibbon Bar waar ze zoetigheden en frisdrank verkoopt. “Ik vind het helemaal niet erg om te werken vandaag, voetbal interesseert me niet. Ze houden me van thuis via sms wel op de hoogte van de stand. Mijn vriend is basketbalspeler, die moet studeren voor zijn examens, ik denk zelfs dat hij ook niet kijkt.”

Kadhim Ahmed (29) komt uit Diwaniya in Irak en woont sinds drie jaar in Kortrijk. Hij is hier met vrouw en kinderen en enkele goeie vrienden en hun familieleden. “Irak speelt jammer genoeg niet mee, maar wij zijn supporters van de Duivels, want wij zijn zelf halve Belgen. Straks gaan we naar de match kijken”, zegt hij met een stralende glimlach. Hij heeft het aanvangsuur duidelijk verkeerd begrepen, de wedstrijd is al een kwartier bezig. “Ah, was het niet om 17u?” Hij slaat zijn handen tegen het hoofd. “Dan kijken we maar naar de herhaling”, lacht hij.

© W&F

Evy Vercammen (32) uit Werchter is met haar zoontjes van 2,5 en amper één week oud in het gezelschap van haar vriendinnen Tessa en Coralie. Ze trekken allemaal een karretje met de kinderen achter zich aan. Hun mannen zijn nergens te bespeuren. “Voetbal heeft me nooit geïnteresseerd. Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis: het maakt mij totaal niet uit of ze winnen of niet. Mijn lief kijkt wel, terwijl hij hamburgers bakt voor het buurtcomité. In onze straat staat een groot scherm opgesteld. Het was een lastminutebeslissing om naar het dierenpark te komen, we hebben een beetje gewacht op warmer weer.”

Veelbesproken leeuwenkooi

Vlak bij de veelbesproken leeuwenkooi komt Gunther van Eeckhout (42) uit Antwerpen uit het treinstel dat ernaast staat. Hij had al lang geleden beslist om net vandaag met zijn petekind Miles (6) naar Planckendael te komen. “Met een mogelijke voetbalkalender hebben we geen rekening gehouden. Wij zijn gewoon op stap met familie en vrienden”, zegt hij. “De hele sfeer rond het voetbalgebeuren vinden we wel leuk, maar voetbal volgen we niet. We voelen ons echter geroepen om eraan mee te doen.”

Tussen het personeel is wel iemand te vinden die deze dag liever niet op het werk had doorgebracht. Giacomo Meerberghs (34) uit Mechelen vindt het vervelend dat hij net vandaag moet werken. Hij is shiftleader in het Toepaja-restaurant. “Bij de vorige match kon ik vroeger stoppen. Die heb ik gevolgd in sportpark De Nekker, maar vandaag kan ik me niet vrijmaken. Het is behelpen door in de keuken naar de radioverslaggeving te luisteren. Er is opmerkelijk minder volk in het restaurant. We zitten aan 1.900 registraties op onze kassa; op een normale zaterdag zouden we nu al zo’n 6.000 verkopen zitten.”

Om 15u waren er 2.128 bezoekers langsgekomen. “Dat is geen abnormaal aantal voor deze dag”, klinkt het vanuit het dierenpark. “De meeste bezoekers komen gewoonlijk op zondag langs.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER