DIT GEVEN ZIJ UIT. “Tijdens de week zien we elkaar niet, maar dat maken we goed in het weekend”

Elke week krijgen we inzage in de uitgaven van een van onze lezers. Hun ideale bespaartip? Duurste uitgave? De prijs van hun weekend? Deze week: Kathleen (31) en Gert-Jan (37) uit Beringen.

Vanessa Vanhove

LEES OOK. DIT GEVEN ZIJ UIT. “Hadden we dat maar nooit gekocht, nu moeten we de hele tijd onderhandelen met de kinderen”

Tijd voor het gezin

“Tijdens de week zien Gert-Jan en ik elkaar niet. We wisselen de shifts op ons werk af, waardoor de ene de vroege shift en de andere de late shift voor zijn rekening neemt. Met een beetje geluk kruisen we elkaar tijdens de wissel, maar veel meer dan een korte begroeting zit er dan niet in. (lacht) We maakten bewust de keuze om onze werkuren op die manier op elkaar af te stemmen, omdat dit de gemakkelijkste oplossing was om de opvang voor onze dochter te regelen. In het weekend proberen we de gemiste tijd zo veel mogelijk goed te maken. Daarom zijn onze weekends altijd volgepland met leuke activiteiten met het gezin. In de zetel hangen en nietsdoen zit er dan niet in.”

Zo ziet ons weekend eruit

“We trekken er op zaterdag en zondag altijd op uit. De ene dag bezoeken we iets, de andere dag wandelen we. Dichtbij of verder weg. Met dank aan Pokémon Go, want Gert-Jan is een fervente Pokémon-jager. (lacht). Planckendael en de Antwerpse zoo staan regelmatig op de planning. Sinds drie jaar hebben we hiervoor een abonnement, omdat dit financieel een stuk interessanter is als je van plan bent om meermaals per jaar naar dierentuinen te bezoeken. Tijdens onze uitstapjes plannen we telkens een activiteit geschikt voor kinderen en geschikt voor volwassenen. Zo bezochten we in Antwerpen de zoo en Chocolate Nation en in Mechelen het Speelgoedmuseum, een kinderboekenwinkel en de winkelstraat. Voor elk wat leuks dus.”

Weekendjes weg

“Jaarlijks plannen we meermaals een weekendje weg. Meestal boeken we een vakantiehuisje in Centerparcs, omdat daar altijd iets te beleven valt voor gezinnen. Tot vorig jaar gingen we ook drie keer per jaar naar Disneyland Paris. Dat deden we al voor Marie geboren werd. Maar dat abonnement hebben we vorig jaar stopgezet, omdat het door een grote prijsstijging toch net te duur werd. Per persoon betaalden we hiervoor zo’n 300 euro. Met de prijsstijging zou dit bedrag per persoon verdubbeld worden.”

LEES OOK. Goedkoper naar Center Parcs en co: met deze trucs kost je volgende vakantiehuisje een pak minder

Hierop besparen we (niet)

“Op boodschappen besparen we niet echt. Misschien zouden we daar meer aandacht aan moeten of kunnen besteden. (lacht) We shoppen zo goed als dagelijks bij Delhaize, omdat we dag per dag beslissen wat er wordt klaargemaakt en omdat Delhaize het grootste vegetarische assortiment heeft ten opzichte van de andere supermarkten in de buurt. Wekelijks geven we hier +/- 120 euro aan uit. Gelukkig hebben we allebei wel maaltijdcheques ter waarde van 152 euro. Eten afhalen doen we nu veel minder. Ook in het weekend. We koken meestal zelf iets. En dan bereid ik geregeld een gerecht dat iets meer tijd vergt, zoals lasagne of vegetarische vidé.”

Dit neemt een grote hap uit het budget

“Onze uitstapjes. Dat loopt soms wel op, maar daar willen we zeker niet op besparen. Zo brachten we kerst dit jaar door in Disneyland Paris. Dat was een onvergetelijke belevenis. Zonder twijfel het allerleukste weekend dat we de afgelopen maanden beleefd hebben. De kostprijs? Zo’n duizend euro. Niet goedkoop, maar de moeite meer dan waard.”

Ons w€€k€nd

Kathleen Peeters (31) en Gert-Jan Braes (37) werken beiden als magazijnier bij hetzelfde bedrijf. Ze hebben een dochtertje Marie (3).

Vrijdag

Pizza: 7 euro

Zaterdag

Ontbijt: 10 euro

Zwembad: 16,50 euro

Drankje in bezoekerscentrum De Watersnip na wandeling: 8 euro

Lasagne: 7 euro

Zondag

Trein naar Brussel: 33,60 euro

Snackdoosje: 4 euro

Tentoonstelling Dinos Alive (tickets + souvenir): 61,70 euro

McDonalds: 20 euro

Totaal 167,80

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners