© AFP

Pech voor Bayern Munchen! Ralf Rangnick blijft na EK bondscoach van Oostenrijk en wijst Duitse topclub af

Ralf Rangnick wordt volgend seizoen zeker niet de coach van Bayern München. De 65-jarige Duitser blijft ook na het EK van komende zomer op post als bondscoach van de Oostenrijkse nationale ploeg en zal niet overstappen naar de Duitse topclub, hoewel Rangnick zelf vorige week bekendmaakte contact te hebben gehad met Bayern. De Oostenrijkse voetbalbond ÖFB nam alle twijfel weg en bevestigde dat Rangnick als bondscoach aanblijft.

Bron: BELGA

Rangnick meldde vorige week dat er gesprekken plaatsvonden met Bayern München om mogelijk Thomas Tuchel op te volgen als hoofdtrainer. Tuchel zal aan het eind van het seizoen Bayern verlaten. Maar Rangnick blijft dus ook na de zomer T1 bij Oostenrijk, dat zich plaatste voor de EK-groepsfase door tweede te eindigen in de kwalificatiegroep met de Rode Duivels. 

“Ik ben Oostenrijks bondscoach met heel mijn hart. Deze baan geeft me ongelooflijk veel plezier en ik ben vastbesloten om met succes verder te gaan op de ingeslagen weg”, zei Rangnick in een mededeling van de ÖFB. “Ik wil benadrukken dat dit geen keuze tegen Bayern is, maar een keuze voor mijn team en onze gezamenlijke doelen. Onze volledige focus ligt op het EK. We zullen er alles aan doen om zo ver mogelijk te komen.”

Rangnick was eerder hoofdtrainer bij onder meer Stuttgart, Schalke, Leipzig en Manchester United. Aan het eind van het seizoen 2021/22 verliet hij Old Trafford om bondscoach te worden van Oostenrijk. Zijn contract aldaar werd verlengd na de kwalificatie voor het EK. Op het EK zal Oostenrijk het in de groepsfase opnemen tegen Frankrijk, Nederland en Polen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal