© AFP, Facebook

Moeder van Émile reageert voor het eerst na overlijden Franse peuter: “Ontroerd door jullie medeleven”

Iets meer dan een week nadat de zoektocht naar verdere stoffelijke overschotten van de Franse peuter Émile werd stopgezet, heeft de moeder van de jongen voor het eerst gereageerd. In een boodschap op sociale media bedankte ze iedereen voor hun medeleven.

SGG

De moeder van de overleden Franse peuter Émile heeft op sociale media een boodschap gedeeld aan al wie de afgelopen maanden heeft meegeleefd me de familie. Ze bedankte ook iedereen die bijgedragen heeft aan het fonds waarmee de familie de begrafenis van de kleine jongen zal betalen. “We hebben het eerste deel ontvangen”, schrijft ze. “We proberen al jullie berichten te lezen, of het nu opmerkingen, e-mails of brieven zijn. En we zijn altijd erg ontroerd door jullie medeleven.”

© Facebook Prions pour Emile

LEES OOK. Wandelaarster die schedel van Émile vond, praat voor het eerst: “Hij lag midden op het pad”

De jongen verdween vorige zomer in Le Vernet (Alpes-de-Haute-Provence) nadat hij aan de waakzaamheid van zijn grootouders was ontsnapt. Met alle mogelijke middelen werd er gezocht naar een spoor van het kind. Maar zonder resultaat. Zelfs een reconstructie van de dag van de verdwijning leverde niets op. Tot een wandelaar op 30 maart op een wandelpad een schedel en wat kledingresten zag liggen. Onderzoek wees uit dat het om stoffelijke resten ging van het verdwenen kind. In de dagen nadien werd de omgeving minutieus uitgekamd en werden nog meer botresten van het kind gevonden.

Afgelopen week werd de zoektocht naar verdere stoffelijke overschotten stopgezet. Het onderzoek zelf, dat ook zal proberen een doodsoorzaak te achterhalen, loopt wel nog.

LEES OOK. Alain Remue laat zijn licht schijnen op de vondsten in de zaak-Émile: “De natuur kon er haar ding doen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER