Echtgenote gaat helemaal door het lint na overspel van man: “Ze zei zelfs huurcontract van woning minnares op”

© fvv

Gavere / Dentergem -

Een pijnlijke liefdesrelatie kreeg donderdag een staartje voor de Gentse rechtbank. Toen een vrouw het overspel van haar man ontdekte, begon ze een helse wraakactie. Volgens het parket terroriseerde ze twee jaar lang de minnares van haar man. “Ze heeft gevreesd voor haar leven.”

Simon Dekaezemaker

Het huurcontract van haar woning opzeggen, in haar naam lasterlijke aangiftes tegen haar man doen bij de politie, een poederbrief versturen ... Het is niet eens een volledige lijst van alles wat een West-Vlaamse vrouw moest ondergaan aan zware belaging. Bijna twee jaar lang werd ze geterroriseerd door een vrouw uit Gavere.

De reden voor de belaging was jaloezie en wrok. Het slachtoffer had een affaire gehad met de echtgenoot van de beklaagde. “Toen dat bedrog aan het licht kwam, is zij een wraakactie begonnen”, duidde de procureur.

De belaging ging zo ver dat de beklaagde ervoor zorgde dat de minnares plots zelf voor de rechter moest verschijnen wegens … belaging. De beklaagde had valse brieven vol beledigingen naar zichzelf gestuurd, maar ondertekend met de naam van het slachtoffer.

“Mijn cliënte heeft zich altijd sterk gehouden en nooit de confrontatie opgezocht”, duidde de advocaat van het slachtoffer. “Maar toen ze zelf valselijk werd beschuldigd, is een grens overschreden. Deze belaging was extreem verregaand en ze heeft zelfs gevreesd voor haar leven.”

Overspel

Het Oost-Vlaamse parket, dat de vrouw vervolgde, vordert 20 maanden celstraf en 400 euro boete als gepaste bestraffing. Het slachtoffer ging in de rechtbank de confrontatie aan met de beklaagde. Ze vroeg een morele schadevergoeding van 5.000 euro.

Tim De Keukelaere, advocaat van de beklaagde, probeerde de feiten te kaderen. “Al vrij vroeg in het huwelijk is de man overspelig geweest. Er was continu bedrog van zijn kant. De relatie verliep turbulent en die keer met mevrouw was de druppel die de emmer deed overlopen.”

De advocaat duidde dat de belaging al twee jaar is gestopt en dat zijn cliënt haar fouten toegeeft. Ook het huwelijk met haar man is definitief voorbij. Op de zitting nam ze zelf het woord: “Ik besef nu pas dat mijn gedrag fout was.”

Vonnis op 23 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen