Halvering bitcoin voltooid

Nieuws
De zogeheten ‘halving’ van cryptomunt bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag voltooid. Deze halvering, die eens in de vier jaar plaatsvindt, moet inflatie van bitcoin tegengaan door de munt schaarser te maken.
anp
zaterdag 20 april 2024 om 03:53
Afbeelding
beeld anp

De halving vertraagt elke keer het creëren van nieuwe bitcoins. Daardoor onderscheidt de digitale valuta zich van fiatgeld zoals euro’s, waarvan een onbeperkt aantal bijgedrukt kan worden. Het aantal mogelijk bitcoins is beperkt tot 21 miljoen, en tot nu toe zijn er 19,6 miljoen uitgegeven.

Cryptobeleggers keken uit naar de vierde halvering. Na de vorige stuwde het afgenomen aanbod de bitcoinkoers flink omhoog. Ook nu hopen beleggers dat deze gebeurtenis weer tot een verdere opmars zal leiden. Zaterdagochtend na de halvering bleef de bitcoinprijs, die rond de 59.600 euro noteert, onveranderd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Microsoft grijpt in om weerbaarheid tegen hackers te vergroten

Microsoft voegt speciale beveiligingsexperts toe aan zijn teams voor producten om de weerbaarheid tegen hackers te vergroten. Recent kreeg het Amerikaanse techconcern nog veel kritiek omdat het verschillende ernstige cyberaanvallen niet had kunnen voorkomen.

Afbeelding

Duurdere opslagruimtes Shurgard in trek, meer op komst in Randstad

De vraag naar opslagruimtes buitenshuis van Shurgard blijft ook na nieuwe prijsverhogingen op peil. De in Luxemburg gevestigde marktleider ziet daardoor de mogelijkheid om de komende twee jaar uit te breiden, met een stijging van bijna 13 procent van de te verhuren vierkante me..

Afbeelding

Amerikanen houden Russen in Niger in de gaten

'We blijven de aanwezigheid van Russische strijdkrachten in de gaten houden.' Dat zei de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin in een reactie op de aanwezigheid van Russische troepen op een Amerikaanse luchtbasis in de Nigerese hoofdstad Niamey.

Afbeelding

Veel akkerbouwers verliezen inkomsten door weersextremen

Ruim zes op de tien akkerbouwers hebben door toenemende weersextremen minder inkomsten uit de oogst van aardappelen, suikerbieten, uien en graan, meldt Nieuwe Oogst. Het agrarische vakblad baseert zich op een peiling onder ruim vijfhonderd akkerbouwbedrijven in Nederland.

Afbeelding

Dierenwelzijn onderdeel van grondwet in België

De Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers heeft donderdagnacht een wet aangenomen om het welzijn van dieren op te nemen in de grondwet. De Senaat had eerder al voor de grondwetswijziging gestemd.

Afbeelding

Meer regen voor Limburg en Brabant en nog enkele onweersbuien

Ook aan het begin van de nacht van donderdag op vrijdag komen nog enkele onweersbuien voor. Die kunnen gepaard gaan met hagel en veel regen, waardoor er wateroverlast kan ontstaan, waarschuwt het KNMI. Het gaat vooral om het midden en westen van het land.