Archiefbeeld.© rr

Nieuwe fietsverbinding tussen Wouwersweg en Plein

Vorselaar -

Het gemeentebestuur van Vorselaar plant de aanleg van een nieuwe comfortabele fietsverbinding tussen Wouwersweg en Plein. Daarmee wil het bestuur de ontsluiting tussen het centrum, Vorselaar-Noord en de omliggende gemeenten verbeteren.

De huidige verbinding via De Veertien Kapellekens is onverhard, vaak in slechte toestand en in beperkt gemengd gebruik met lokale bewoners en landbouwvoertuigen. Hierdoor zijn fietsers vaak aangewezen om over Vispluk of de drukkere as Moleneinde-Zegbroek-Heirbaan te rijden. Het nieuwe fietspad kan ook een oplossing bieden als alternatief voor het fietsverkeer op de drukke Van de Wervelaan.

De fietsverbinding zal 2,5 meter breed zijn en uitgevoerd worden in asfalt. Op de nieuwe verbinding wordt een fietsstraat ingevoerd, met de nodige signalisatie en markeringen. Er komen ook maatregelen om doorgaand autoverkeer en gemotoriseerd verkeer zo veel mogelijk te vermijden. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een tractorsluis, waarbij rekening wordt gehouden met noodzakelijke ontsluitingen, gebruik door lokale bewoners, landbouwers en eigenaars. 

“Voor de aanleg van het fietspad zal een omgevingsvergunning worden aangevraagd”, meldt de communicatiedienst. “In het kader daarvan organiseren we een openbaar onderzoek. Dan liggen de concrete plannen ter inzage in het gemeentehuis.” (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners