Tim Merlier krijgt steun van zoontje Jules in zijn geliefde Novara: “Het wordt een harde finale met een speciale finish”

Vandaag ging in Novara de derde etappe van de Ronde van Italië van start. Tim Merlier (Soudal-Quick Step) is een van de favorieten en kan wellicht een gooi doen naar een eerste ritzege. Voor Merlier is het een speciaal weerzien, want hij won er zijn eerste ritzege in een grote ronde. “Een mooie plek om terug te komen.”

Shane Rivière

Tim Merlier wordt bestempeld als een van de topfavorieten om deze derde etappe te winnen. Zelf blijft hij er koel onder. “Er zijn nog altijd andere kanshebbers, maar ik ga in ieder geval proberen mijn rol te spelen.” De derde etappe van La Corsa Rosa is 166 kilometer lang. Het parcours is relatief vlak met enkele valkuilen, waaronder de finale richting Fossano. Daar moeten de renners op amper drie kilometer van het einde eerst nog een helling van 2 kilometer lang aan een gemiddelde van vier procent overbruggen.

“Het wordt een harde finale met een speciale finish. Sommige leadouts en sprinters zullen op de limiet zitten. Daardoor wordt het misschien wel hectisch”, voorspelde Merlier. Onze landgenoot hoopt toch als eerste over de meet te rijden in Fossano. “Ik hoop dat ik goede benen heb, zodat ik me in ieder geval kan tonen.”

Merlier won zijn eerste etappe ooit in een grote ronde in Novara (in de Giro van 2021, red.). Het is dus een mooi weerzien voor hem. Toch is dat niet het enige wat hem vandaag kan motiveren om de zege in de wacht te slepen. Ook zijn zoontje Jules zakte af naar Italië om papa Tim aan te moedigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen