Facundo Minuzzi, Mateo Connon, Tomas Connon en Demian Simondegui.© Tota Empanadas Zurenborg

Tota Empanadas komt met Argentijnse hapjes naar Zurenborg: “Heel bewust voor deze buurt gekozen”

Antwerpen -

Zurenborg heeft een nieuwe telg in het horecalandschap bij met Tota Empanadas Zurenborg. Het is de derde vestiging van het Argentijns eethuis Tota Empanadas. De keuze voor de hippe buurt is een bewuste keuze.

Michel Van der Auwera

De wijk Zurenborg mag je best multiculinair noemen. Je vindt er horecazaken van heel verschillend pluimage, van een pitabar tot een sterrenrestaurant. Een Argentijns eethuis ontbrak nog, maar is er nu met Tota Empanadas Zurenborg. “We hebben heel bewust voor deze buurt gekozen”, vertelt oprichter Demian Simondegui. De eerste vestiging in de Prekerstraat in de wijk Sint-Andries is nu het atelier, de bar in de Hoogstraat is vooral voor de toevallige passant en de toerist. “Hier op Zurenborg willen we vooral locals bereiken”.

“We zijn begonnen met 6 empanada’s, nu zijn het er 16” zegt Demian. De populairste zijn met een vulling van Argentijns rundsvlees en met ham en kaas. Maar regelmatig komt er een nieuwe smaak bij. De meest recente is de empanada met ossobuco en Malbec wijn. Die is iets duurder om dat het vlees meer dan 5 uur moet pruttelen en de Malbec wijn is van uitstekende kwaliteit. Om de drie maand is er een seizoenssuggestie. Nu is dat de Apple Crumble Empanada met kaneel. Bij de veganistische pasteitjes zijn de zoete aardappel en pompoen met maïs heel populair.”

Er staan ook nog 2 soepen op de kaart en 2 typisch Argentijnse gerechten. De Estofado Criollo, een stoofpotje met vlees, wortelen en wijn. De locro Argentina is een traditioneel gerecht met varkensvlees, bonen, maïs en uit. Het wordt vaak gegeten op Dag van de Revolutie op 25 mei. Aan de vooravond van die feestdag gaat Tota Empanadas Zurenborg trouwens officieel open.

Empanada met spinazie en ricotta.© Tota Empanadas Zurenborg

Empanadas con locro.© Tota Empanadas Zurenborg

Demian groeide op in Villa del Parque, een wijk ten Zuiden van Buenos Aires. Daar leerde hij alles van zijn grootmoeder Antonia, maar hij noemde haar Tota. Haar roots lagen in Italië en daarom trok Demian door heel Europa. Na Italië belandde hij in Antwerpen. Om wat centjes bij te verdienen ging hij aan de slag bij Philippe Proost, de Antwerpenaar die Bar Buenos Aires uitbaat. “Daar besloot ik om in Antwerpen te blijven, ik was meteen verliefd op de stad en de inwoners”, verklapt Demian.

Kleine Beerstraat 20, 2018 Antwerpen, www.totaempanadas.com

Oprichter Demian Simondegui werd meteen verliefd op Antwerpen.© Michel Van der Auwera

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners