Masterchef Olga en haar man Giancarlo schotelen Pedro Elias en Robin Pront hun ragù voor: “De echte? Die maak je met drie groenten”

Samen met haar man Giancarlo Angeletti nodigt de winnares van Celebrity masterchef Vlaanderen als vervolg van de populaire kookserie bekende mensen uit en toveren ze Italiaanse gerechten op tafel. Billie mag al even mee in de potten gaan kijken. Vandaag schotelen ze aan Pedro Elias en Robin Pront hun ragù voor.

Crostino met ansjovis

Voor 4 personen

Nodig

  • enkele sneden brood (1 cm)
  • 1 à 2 ansjovisfilets per crostino
  • boter naargelang het aantal crostini
  • enkele takjes platte peterselie
  • 1 citroen (voor de zeste)

Doen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de sneden brood 7-8 minuutjes in de voorverwarmde oven.
  2. Pluk de blaadjes van de peterselie.
  3. Smeer een laagje boter over elke crostino en beleg met enkele ansjovisfilets. Werk af met wat citroenzeste en peterselie.

Ragù alla bolognese

Voor 4 personen

NodigVoor de bouillon

  • enkele takjes verse tijm
  • enkele laurierblaadjes
  • enkele takjes verse rozemarijn
  • enkele blaadjes salie
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 2 stengels selder
  • 3 teentjes look
  • 1 eetlepel gedroogde chili flakes
  • 5 steranijs
  • 10 kruidnagel
  • 1 soepkip
  • 2 liter water
  • fleur de sel
  • peperbollenVoor de ragù
  • 600 g pappardelle
  • 200 g pancetta (1 cm dik)
  • 300 g rundergehakt
  • 2 venkelworsten
  • 100 g kippenlever (of kalfslever)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • boter
  • 1 wortel
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 1 el gedroogde chili
  • 2 glazen rode wijn
  • 50 g boter
  • 1,5 blik Elvea hele gepelde tomaten
  • 1 blikje Elvea tomatenconcentraat

Doen

  1. Schil de ui, wortel en selder en hak de groenten grof. Stoof ze aan in een grote pot. Voeg alle kruiden toe.
  2. Kleur de soepkip kort. Zet de kip en de groenten onder water en laat minstens 1 uur zachtjes garen. Zeef de bouillon.
  3. Verwarm een scheut olijfolie én een klont boter in een pan. Hak de pancetta fijn en bak in de vetstof.
  4. Snijd de ui, wortel en selder in fijne blokjes. Stoof mee aan. Voeg het gehakt, de kalfslever en de venkelworsten in stukken toe en bak rul.
  5. Laat het tomatenconcentraat even meebakken en blus daarna met de rode wijn. Laat inkoken.
  6. Schep enkele lepels van de bouillon bij de ragù en voeg de gepelde tomaten toe. Kruid met peper en zout. Laat de ragù minstens twee uur sudderen op een zacht vuur.
  7. Kook kort voor het serveren de pappardelle al dente. Giet de pasta af en hou enkele lepels kookvocht bij. Meng de boter bij de pasta. Schep de ragù bij de pasta, voeg wat kookvocht toe en meng alles onder elkaar. Serveer meteen.

Gastvrouw- en heer: Olga Leyers en Giancarlo Angeletti

Olga Leyers volgde Linde Merckpoel op als winnares van Celebrity masterchef Vlaanderen. De masterchef krijgt haar eigen spin-off online op GoPlay. Daarin ontvangt ze samen met haar Italiaanse man en inspiratiebron Giancarlo Angeletti een koppel bekende gasten met heerlijke Italiaanse gerechten. Vanaf vandaag, 3 mei, verschijnen iedere vrijdag twee afleveringen op GoPlay. Op woensdag en vrijdag bekijk je die ook bij ons! Benieuwd naar wat ze in de eerste aflevering voorschotelden aan Robin Pront en Pedro Elias? Dat vind je gewoon hier.

Alle recepten zijn van de hand van Giancarlo Angeletti.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer