Anne Knijnenburg won in Hamme, maar het gespreksonderwerp was na afloop de verschikkelijke valpartij na de sprint voor de derde plaats.© Geert De Rycke

Wielrennen Vrouwen Cyclis Classic in Hamme

“Ik hoorde het achter mij kraken”: Jesse Vandenbulcke finisht zesde en ontsnapt aan zware valpartij in Cyclis Classic

Hamme -

De eerste editie van de Cyclis Classic (1.2) werd gewonnen door de Nederlandse Anne Knijnenburg (22), maar het gespreksonderwerp na afloop van de wedstrijd in Hamme was een haast nooit geziene valpartij, net aan de streep in de sprint voor de derde plaats. Chaos alom. “Ik reed net de finishlijn over toen ik het achter mij hoorde kraken en schreeuwen”, vertelt Jesse Vandenbulcke, die finaal eerste Belgische werd op de zesde plaats.

Geert Stevens

Deze manche van de Lotto Ladies Cycling Cup werd ontsierd door een zware valpartij in de sprint voor de derde plaats, waarbij twee sprintende rensters aan de linkerkant van de weg in elkaar haakten. Met een rampzalig gevolg. Zowat twintig spurtende rensters tuimelden als dominootjes over elkaar. Beelden die je liever niet wil zien. Jesse Vandenbulcke kon de ravage aan de streep net ontwijken. “Zelf heb ik de drie voorbije jaren al evenveel keer een zware valpartij meegemaakt. Zo’n dingen begonnen echt op mij te wegen. Het was de voorbije maanden dan ook een mentaal werkpunt om de sprint zonder schrik aan te pakken. Hoe ik dit doe? Door me zo goed als mogelijk te positioneren en vooral door vooraan te zitten. Dat maakt het risico volgens mij kleiner. Zoals vandaag, waardoor ik een nieuwe tuimelperte kon voorkomen”, vertelt de gewezen Belgische kampioene, die de kleuren verdedigt van De Ceuster-Acrog en komend weekend ook de UCI-koersen in Schellebelle en Helchteren op haar programma heeft staan.

Jesse Vandenbulcke, op archiefbeeld, werd eerste Belgische.© Geert De Rycke

De wedstrijd in Hamme werd lange tijd geanimeerd door de Zwitserse Lea Fuchs. In de finale waagde ook de Duitse Helena Bieber, haar ploeggenote bij Maxx Solar Rose Women Cycling, haar kans maar de beslissing viel in het laatste wedstrijduur toen de Nederlandse Anne Knijnenburg en de Italiaanse Federica Venturelli ontsnapten. Beiden reden snel naar een kwartminuut voorsprong en maakten de strijd om de zege onder elkaar uit. Knijnenburg won het pleit. Scarlett Souren, teamgenote van Knijnenburg met het Volkerwessels Cycling Team, toonde zich de snelste in een incidentrijke sprint voor de derde plaats.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer