© BELGA

Wouter Vrancken na nieuwe afstraffing: “Het zit tussen de oren, we verloren alle duels”

Brugge -

“Zwaar ontgoocheld”, omschreef Wouter Vrancken zijn gevoel na de zware nederlaag (4-1) op Cercle. “De hele week hebben we de nadruk gelegd op het feit dat we zonder intensiteit kansloos zouden zijn. Toch is het precies dat wat we hier misten.”

“Het zit tussen de oren”, legde de Genkse coach de vinger op de wonde. “We zijn hier niet voetbaltechnisch of tactisch ten onder gegaan. Dit gaat niet om slechte controles of spelen met drie, vier of vijf verdedigers. Wel om de wil, we werden afgetroefd op het vlak van intensiteit. We verloren de duels en kwamen te laat op elke tweede bal. Dat is tegen een ploeg als Cercle de basis. Mis je die, dan loop je achter de feiten aan en verlies je ook het vertrouwen aan de bal. Terwijl we goed startten en met een knappe goal op voorsprong kwamen. Maar zelfs dat volstond niet om de match in handen te nemen. Terwijl de ruimte er lag: we hebben ze vaak genoeg gevonden, maar misten dan ook nog eens efficiëntie.”

Daarenboven grossierde Racing in individuele fouten. “We hebben de goals veel te makkelijk weggegeven”, zuchtte Vrancken. “Makkelijk balverlies, spelers uit onze rug laten lopen, afgetroefd worden in de duels. Niet alleen onze verdedigers gingen in de fout, het was een collectief probleem. Dat is heel jammer. En moeilijk te vatten, omdat we het enkele weken geleden wel heel goed deden. Maar net als tegen Club liep het hier in Brugge mis.”

Zijn ploeg kreeg in drie wedstrijden elf goals om de oren. Het levert stof tot nadenken. “Enkele weken geleden werden we nog geroemd om onze stabiliteit, nu slikken we veel goals. Het is zeker iets waarmee we aan de slag moeten. Zoals gezegd, het zit tussen de oren. Iedereen moet beseffen dat het meer moet zijn. We staan nog steeds op de vierde plek, dat is hoger dan bij de start van deze play-offs. We hebben alles in eigen handen. Maar om ons Europees doel te bereiken moeten we aanpikken bij het niveau van onze eerste matchen.”

© BELGA

Muslic: “Eén van onze beste prestaties”

Miron Muslic was terecht in de wolken na de 4-1-zege. “Dit was één van onze beste prestaties van het seizoen. Niet alleen onze pressing was goed, ook de kwaliteit in de omschakeling lag heel hoog. We wisten dat het snel en precies moest gaan, verdedigers als Sadick, Cuesta en McKenzie moet je met het gezicht naar het eigen doel krijgen. Dan worden ze kwetsbaar. We hebben het schitterend uitgespeeld met scherpe voorzetten of balletjes achteruit vanop de doellijn.”

De Cercle-coach zag nog wel een werkpunt. “We gaven te veel doelkansen weg, zeker bij een 4-1-stand. Ook dat moeten we meepakken naar de volgende weken toe. Zonder een volledige focus zal het niet lukken, dan worden we te kwetsbaar.” (mg)

Aangeboden door onze partners