Meer dan zestig transmigranten opgepakt tijdens tweede grootschalige actie

© BELGA

Afgelopen nacht zijn er opnieuw 61 transmigranten opgepakt op de toegangswegen richting Zeebrugge. Dat is het resultaat van een tweede grootschalige gecoördineerde actie om de problematiek in te dijken, zo meldt West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé dinsdagochtend.

In de nacht van maandag op dinsdag vond er een tweede grootschalige actie plaats waarbij alle politiediensten, zowel lokale als federale, werden ingezet. Aan de actie werkten 150 agenten mee. Er werden 61 mensen opgepakt. "Maar het hadden er wellicht tientallen meer kunnen zijn. Het vraagt veel mankracht om grote groepen staande te houden, dus heel wat migranten konden op de vlucht slaan", aldus Decaluwé. Bij de opgepakten noteerden de politiediensten vijftien verschillende nationaliteiten. Voorheen sprongen er enkele nationaliteiten bovenuit, zoals Eritreeërs en Koerden, maar dat was nu niet het geval.

"Er dringt zich ook een eerste evaluatie op. De federale regering heeft beslist om 300 extra plaatsen vrij te maken, dat moet nu zo snel mogelijk geconcretiseerd worden. Ook het vervoer naar het gesloten centrum voor illegalen Steenokkerzeel 127bis neemt heel wat tijd in beslag, dus ook dat moet geëvalueerd worden", aldus Decaluwé.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen