Peter Sagan klopt Tourwinnaar Thomas en Europees kampioen Trentin in Criterium Shanghai

Peter Sagan heeft het Criterium van Shanghai op zijn palmares gebracht. De Slovaak haalde het voor Geraint Thomas en Matteo Trentin.

Na het Criterium van Saitama in Japan bijna twee weken geleden vond zaterdagochtend voor de tweede keer het Criterium van Shanghai in China plaats. Beide evenementen gaan uit van Tourorganisatie ASO, die het wielrennen in Azië wil promoten en ondersteunen met deze wedstrijden.

Naar Shanghai reisden 43 deelnemers af, onder hen groene trui Peter Sagan, gele trui Geraint Thomas, witte trui Pierre Latour, Europees kampioen Matteo Trentin en Marcel Kittel als grote publiekstrekkers. De wedstrijd omvatte twintig rondjes over een lokaal circuit van drie kilometer.

Na enkele aanvallen van Chinese lokale renners, scheidde zich een elitegroepje van vier af in de laatste 10 kilometer: Peter Sagan, Geraint Thomas, Pierre Latour en Matteo Trentin. Dit kwartet verzamelde een bonus van 18 seconden op het peloton.

Het was Geraint Thomas die zijn gele trui eer wilde aandoen en in de aanval trok op 6,5 km van het eind. Sagan, Trentin en Latour keken naar elkaar, maar niemand had zin om het gaatje te dichten. Thomas voor de winst? Toch niet, want Sagan begon dan toch aan de achtervolging en dichtte het kloofje op de Tourwinnaar op 2,5 km van het eind. Intussen had Latour zijn metgezellen wel moeten laten rijden.

Daarna trok de Europese kampioen in de aanval op 2 km en opnieuw was het Sagan die aan de bak moest, want Thomas had zijn kruit al verschoten. Op 1,2 km werd ook hij gegrepen, Thomas probeerde nog een sprint te voorkomen, maar tegen Sagan bleek niemand opgewassen en hij snelde naar de zege in de wedstrijd die 1u20 duurde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer