© rr

Jong talent uit Herselt wint wildcard: “Zingen en dansen zijn hobby’s”

Het podium delen met Rubens is een hele eer. Honderden artiesten waagden hun kans tijdens de audities. Kaat Helsen (13) uit Herselt kreeg tijdens haar auditie prompt een wildcard.

Honderdvijftig rollen waren er te verdelen voor het massaspektakel Rubens. Honderden acteurs en actrices, zangers en zangeressen probeerden tijdens de audities indruk te maken op de jury. Niemand charmeerde de prins-producer Simon de Merode zo enorm als de vrolijke Kaat Helsen uit Herselt. “Ik kreeg meteen een wildcard”, vertelt de jongedame enthousiast. “Een wildcard verzekert je dat je aan de musical deelneemt. Terwijl andere deelnemers na hun auditie in beraad worden genomen. De jury heeft slechts zes wildcards uitgedeeld, dus ik vond het een hele eer. Tijdens de audities was ik natuurlijk nerveus, maar blijkbaar hield ik mijn zenuwen goed onder controle. Ik bracht het gedicht Sebastiaan de Spin van Annie M.G. Smidt en ik zong How Long Will I Love You waarbij ik mezelf begeleidde op piano.”

Kaat geniet momenteel van een vakantie in Kroatië, maar kijkt gretig uit naar de repetities die eind deze week starten. “Dan ga ik de professionele actrices en acteurs ontmoeten. We zagen elkaar al eens tijdens een eerste doorloop, en het zijn stuk voor stuk toffe mensen. Iedereen in het team van Rubens werkt trouwens met veel enthousiasme.”

Gewoon beroep

Droom je zelf van een professionele carrière op de planken? “Goh, ik weet dat eerlijk gezegd nog niet zo goed. Momenteel zijn zingen en dansen hobby’s. Ik zing bij het koor VillaNella, en ik volg piano aan de muziekacademie. Ik doe het allemaal heel graag, maar ik weet niet of ik daar later ook mijn beroep van wil maken. Ik denk dat ik eerder ga kiezen voor een normaal beroep (lacht).”

Je speelt in de schaduw van het kasteel, misschien is prinses wel een normaal beroep? “(lacht) Ontzettend mooi dat kasteel, ik ken het goed omdat ik in de vorige productie rond Albert I een koningsdochter mocht spelen. Ik vind het kasteel magnifiek, maar om daar nu te wonen dat lijkt me toch niet praktisch. Het is zo groot, ik zou verloren lopen (lacht).”