Schaakclub Boey vierde zijn jubileum met een schaaksimultaan tegen Schots grootmeester Paul Motwani (midden).© Julien Heerwegh

Schaakclub Boey viert 50-jarig bestaan met schaaksimultaan tegen Schots grootmeester

Temse -

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van schaakclub Boey werd de Schotse grootmeester Paul Motwani, voormalig lid van de club, uitgenodigd om een schaaksimultaan te geven.

Tijdens de schaaksimultaan nam de grootmeester het op tegen 22 leden van de club. Ook schepen van Sport Wim Van Rossen (Open VLD) en ereburgemeester en medeoprichter van de schaakclub Luc De Ryck waagden hun kans. Vijf uur later haalde Motwani de winst binnen. Hij versloeg 21 spelers op één remise na. (lees verder onder de foto)

Tijdens de simultaan nam Motwani het op tegen 22 spelers van de schaakclub.© pvs

De club blikt tevreden terug op de voorbije 50 jaar en ziet de toekomst rooskleurig in. “De sport zit in de lift en is vooral bij de jeugd in trek. We hebben zestig leden, van wie een derde jonger is dan 20”, zegt voorzitter Marc Blommaert trots.  (pvs)

Ook schepen van Sport Wim Van Rossen (rechts) en ereburgemeester en medeoprichter van de schaakclub Luc De Ryck waagden hun kans.© pvs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER