© rr

Ze stopte in alle stilte en is plots van de radar verdwenen: tenniswereld in de ban van mysterie rond flamboyante Camila Giorgi

Waar is Camila Giorgi? Die vraag stelt de tenniswereld zich nadat de 32-jarige Italiaanse plots van de radar verdween. Giorgi stopte in alle stilte als prof en zou ook met de noorderzon verdwenen zijn uit haar thuisland.

De Telegraaf, Vincent Van Genechten

Vorige week stond de Italiaanse - ex-nummer 26 van de wereld en in haar carrière goed voor vier singletitels - plots op de website van tennisfederatie ITF als “gepensioneerd” sinds 7 mei. Tennisfans en -analisten vielen volledig uit de lucht aangezien Giorgi geen enkele aankondiging van haar pensioen had geplaatst. Die kwam er wel een paar dagen later.

“Vertrouw alstublieft op deze Instagram-pagina voor waarheidsgetrouwe informatie”, begon de vrouw die ook lingeriemodel is voor Giomila haar bericht. “Aan mijn lieve fans. Ik ben blij om formeel te kunnen aankondigen dat ik mijn tenniscarrière stop. Ik ben zo dankbaar voor jullie geweldige liefde en steun de voorbije jaren. Ik koester alle mooie herinneringen. Er zijn veel onnauwkeurige geruchten geweest over mijn toekomstplannen, dus ik kijk ernaar uit om meer informatie te geven over de kansen die in het verschiet liggen. Het is een vreugde om mijn leven met jullie te delen, en laten we deze reis samen voortzetten. Met veel liefde, Camila.”

© X

In de Italiaanse media werd er even op toerental gewerkt, waarna onder andere La Gazzetta dello Sport en Corriere della Sera met een mogelijke verklaring kwamen van het plotse afscheid.

Giorgi zou besloten hebben naar de Verenigde Staten te vluchten om aan de belastingdienst te ontsnappen. Volgens de Italianen is de nu dus ex-tennisspeelster gevlucht met verschillende leden van haar familie (haar vader, haar moeder, en haar broers Leandro en Amadeus), die ‘verschillende hiaten in hun belastingaangiften hebben’, meldt Gazzetta.

De WTA zou Giorgi en haar entourage al meermaals proberen te bereiken hebben, maar zonder succes. Zowel haar telefoonnummer als dat van haar vader en broers bleken niet meer in dienst.

© AP

Al in de spotlight tijdens Covid

Het is niet de eerste keer dat Giorgi in de spotlights staat. In 2022 werd haar naam genoemd in een zaak van valse vaccinatiebewijzen tegen Covid-19. Destijds werd er een onderzoek uitgevoerd naar aanleiding van de onthullingen van dokter Daniella Grillone, die toegaf verschillende valse certificaten te hebben geschreven voor een paar honderd mensen, waaronder Giorgi en verschillende leden van haar familie, waardoor ze legaal kon reizen tijdens de coronapandemie.

Het was op 23 maart 2024 in het Hard Rock Stadium in Miami dat Giorgi de laatste wedstrijd van haar carrière speelde. De Italiaanse werd in de tweede ronde geklopt door de nummer één van de wereld, Iga Swiatek. Giorgi won in haar carrière vier titels en bereikte de kwartfinales op Wimbledon (2018) en het olympisch toernooi in Tokio (2021). Ze zou zich nu volledig gaan toeleggen op haar carrière als model, wat ze altijd haar “roeping” genoemd heeft.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer