Man die 16-jarige zoon probeerde te wurgen krijgt vijf jaar voorwaardelijke celstraf

© mvn

Een 51-jarige Bruggeling heeft vijf jaar voorwaardelijke celstraf gekregen voor poging tot moord op zijn eigen zoon. Hij probeerde de zestienjarige jongen te wurgen. De feiten kaderden in een wanhoopsdaad.

aft

Het drama speelde zich af in een villa in het poepchique Miljoenenkwartier in Sint-Andries. Op vrijdagavond 4 december 2015 probeerde Hans V. (51) er zijn zestienjarige zoon met zijn handen te wurgen terwijl die in de zetel naar televisie zat te kijken. De jongeman kon zich lostrekken uit de greep van zijn vader en liep naar buiten, waar hij meteen de politie waarschuwde. Die kwam zijn vader in de boeien slaan.

Tijdens zijn verhoor verklaarde V. dat hij van plan was om uit het leven te stappen en dat hij zijn zoon wilde meenemen in de dood. V. belandde in de gevangenis, maar de raadkamer liet hem al na enkele maanden voorwaardelijk vrij. Een van die voorwaarden was een contactverbod met zijn kinderen. Hij ging ook in behandeling bij een psychiater.

Het openbaar ministerie vroeg begin oktober vijf jaar voorwaardelijke celstraf voor V. De rechter ging daar maandag op in en legde op vraag van advocaat Rik Demeyer, de raadsman van de burgerlijke partijen, een strikt contactverbod op met zijn beide kinderen. Jef Vermassen, de advocaat van Hans V., kon zich tijdens de pleidooien vinden in een voorwaardelijke celstraf. “Mijn cliënt was depressief op het moment van de feiten en kan maar niet begrijpen wat hem bezield heeft. Hij schaamt zich eindeloos diep. Hij heeft het contactverbod met zijn kinderen altijd gerespecteerd en zal dat opnieuw doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen