© Joris Herregods

Nieuw leven voor restaurant in Kerkstraat: “Den Druiventros terug aan de buurt geven”

Den Druiventros gaat terug open in de Kerkstraat 75. Vrijdag is er een openingsfeest gepland, vanaf zaterdag kan u er gaan tafelen. “Den Druiventros is een begrip dat we in ere herstellen”, zegt zaakvoerder Johan Peeters.

anro

Johan Peeters (37) houdt recht tegenover de Druiventros in de Kerkstraat ook al het restaurant Brutal open. Samen met zijn chef Johan Wynants (41) verzamelde hij een team om Den Druiventros nieuw leven in te blazen. In het pand was ook een tijd Jaro gevestigd, de zaak van de winnaar van het tv-programma Mijn Pop-uprestaurant, Jaro Steens. Maar in de buurt zullen nog veel mensen de naam Den Druiventros kennen, die komt van de vele druiventrossen in de ruime tuin aan het pand.

“We willen het terug aan de buurt geven, in de eerste plaats zijn we er voor de mensen die hier wonen. Den Druiventros is een begrip dat we in ere herstellen”, zegt Peeters. Hij wil er herkenbare klassiekers serveren aan betaalbare prijzen. “Bijvoorbeeld stoofvlees-friet, hamburgers of ribbetjes. Van veel gerechten staat een halve portie op de kaart aan een goedkopere prijs.

Normaal zou Den Druiventros in de herfst opengaan. “Maar we hebben steeds grondiger gerenoveerd. We hebben de keuken naar achterin het pand verhuisd en een lange eettoog geplaatst.”

Maar vrijdag kunnen om 16u de buren er dan toch terug terecht. Op de openingsreceptie zorgen Fanfare Fatale en dj Tim Bakeliet voor de muziek. Er gaan huisgemaakte kroketjes rond en er wordt een vat gegeven. Vanaf zaterdag kan u gaan tafelen.