© vgd

Boek ‘Op velo Bristol’ bestellen aan voordeeltarief

Het boek over het Molse fietsmerk Bristol is nu te koop aan voordeeltarief. Auteurs Stijn Geys en Rudy Nuyts bundelen verhalen en nooit gepubliceerde foto’s. Tom Boonen schreef het voorwoord. Bestel uiterlijk op 15 maart een exemplaar aan het voordeeltarief van 25 euro.

Saskia Van Gestel

In 1949 werd Rik Van Steenbergen wereldkampioen op de weg in het Deense Kopenhagen. Het betekende zijn eerste van drie wereldtitels. Hij deed dat op een fiets van het Molse merk Bristol. Zowel de fietsenfabriek als de wielerploeg van Bristol maakten grote sier tussen 1909 en 1970. De kwaliteitsfietsen werden verkocht in de Kempen en delen van Limburg en Brabant.

In een boek maak je kennis met de Bristol fietsen en de Bristol renners. Je kan het boek aan 25 euro bestellen bij voorintekening tot en met 15 maart door storting op rekeningnummer BE02 0011 79 61 1340 van vzw Kamer voor Heemkunde of via archief@gemeentemol.be of 014 33 09 70 of ter plaatse op de dienst erfgoed in ’t Getouw.

Als ode aan dit bijzondere bedrijf uit de Molse geschiedenis slaan een aantal initiatiefnemers de handen in mekaar voor een grootschalig eerbetoon. Een overzicht van alle activiteiten vind je op www.gemeentemol.be/opvelobristol.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER