Danscafé Bagger ruimt plaats voor visrestaurant in douanegebouw op Eilandje

Het kleine douanegebouw op Kattendijkdok-Oostkaai, waar vroeger de feestjes van Bagger plaatsvonden, krijgt een nieuwe invulling. Het bekende Antwerpse visrestaurant Fiskebar wil op het Eilandje een nieuw concept openen: Fiskeskur.

jvb, jvo

Fiskebar, gevestigd op het Zuid, krijgt binnenkort een kleine broer aan het water. Op Kattendijkdok- Oostkaai wil Nicolay Kovdal van het oude douanegebouwtje een echte Fiskeskur maken, een vissershut. “Zoals veel Denen hebben mijn ouders er ook een op tien kilometer van huis. Denen gaan er in het weekend vissen of oesters en mosselen rapen.”

© Wonderful Copenhagen

Groot terras

“Maar ook hier, wat is er mooier dan een terras aan het water? Want dat maken we ervan: een kleine hut met een extra groot terras. Tenminste, als we de vergunningen krijgen”, zegt Kovdal. “Het moet een beetje te vergelijken zijn met La Banchina in Kopenhagen (zie kleine foto, red.).”

“We zullen er een grote keuken hebben”, aldus Kovdal. “Ik speel met de gedachte om daar een deel van onze fermentatie, ook voor de Fiskebar, te laten doen. Zoals de bereiding van garum, een vissaus naar eeuwenoud Romeins recept. Ik hoop dat Fiskeskur begin 2019 mag openen.” Wat meteen wil zeggen dat er een verwarmd terras komt.

Sluitingsuur

Danscafé Bagger besloot voor de zomer om ermee op te houden. Er werd namelijk een sluitingsuur opgelegd om overlast in de buurt te vermijden: om 23u moest de zaak dicht. Dat was niet haalbaar voor het concept. Sindsdien was AG Vespa, de vasthoedbeheerder van de stad Antwerpen, op zoek naar een nieuwe invulling.

Fiskebar zelf is de jongste weken trouwens ook veranderd en gemoderniseerd. Eigenaar Nicolay Kovdal maakte van twee restaurants, Fiskebar en Österbar, één? Hij kan daardoor meer restaurant aanbieden met dagverse vis en groenten.

LEES OOK: Fiskebar sloopt het muurtje en is nu één met aanpalende Österbar

© Walter Saenen

© Bagger

© Walter Saenen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER