© Dick Demey

Mathias Delorge

Mathias Delorge druipt teleurgesteld af: “Acht keer van de tien winnen we deze match”

Mathias Delorge speelde absoluut zijn wedstrijd tegen de Buffalo’s, maar zijn ploeg bleef met lege handen achter. “Ik ben heel teleurgesteld. Van de tien keer winnen wij deze wedstrijd acht keer, de ballen wilden er niet in.”

Gunter Schoofs

Koïta vanaf de stip, Godeau van dichtbij, Steuckers voorlangs. Ga zo maar door. Scoringskansen kreeg STVV dinsdagavond genoeg op Stayen, scoren lukte echter niet. Zoals dat vaak gaat in voetbal: de foutjes aan de andere kant worden dan wel afgestraft, wat ook gebeurde. “Dit is heel zuur. Ik ben heel teleurgesteld over de manier waarop”, sakkerde Mathias Delorge, die zich nochtans in de positieve zin liet opvallen met een reeks fraaie passes. “We controleerden die wedstrijd eigenlijk achtentachtig minuten. In de twee overige minuten scoorde Gent tegen.”

“Ik weet niet waar het aan ligt. Frisheid? Ik was nochtans fris, ik had het gevoel mijn ploegmakkers ook. Meestal gaan de ballen wel binnen in een match waarin we deze kansen krijgen, vandaag niet. Als je dan zo’n vroege kans wel had afgemaakt, kon je het verloop nadien op een andere manier aanpakken en de zaak uitspelen. Nu kon dat niet.”

“In de slotfase misten we de drive om te blijven pushen, dat vind ik een werkpunt”, besloot Delorge. “Verder hebben we onszelf weinig te verwijten.”

© BELGA

Tissoudali geen fan van kunstgras

Meestal is Hein Vanhaezebrouck de eerste om zijn beklag te doen over het kunstgras op Stayen, doelpuntenmaker Tissoudali was zijn coach voor. “Dit kunstgras is een ramp”, aldus de spits. “STVV kreeg de meeste kansen, maar wij hebben de punten. Als wij gefocust blijven, moet het voor Gent goed aflopen in deze play-offs.”

Aangeboden door onze partners