Provocerende wegpiraat schokt kijkers met dolle rit in stadscentrum: “Waar is mijn boete alstublieft?”

Aan durf geen gebrek bij deze bestuurder in Rusland. Op een video die eerder week werd gedeeld via Instagram, valt te zien hoe een automobilist alle verkeersregels aan zijn laars lapt in het centrum van Sint-Petersburg. Dat de makers van de video bovendien het lef hebben om de politie uit te dagen, maakt de tekst die bij de video staat meer dan duidelijk: “Waar is mijn boete, alstublieft?”

kmlo

De spectaculaire dronebeelden hebben op korte tijd al honderdduizenden mensen kunnen bereiken. Ze kwamen terecht op de Instagram-account van ‘richrussiankids’, een pagina die wel vaker video’s deelt waarop illegale en tevens levensgevaarlijke automanoeuvres te zien zijn. In dit geval vond de stunt midden in de nacht plaats in het historische centrum van de stad. Zo passeert de roekeloze bestuurder onder meer de Izaäkkathedraal en het Mariinskipaleis.

Ondanks dat de makers ’s nachts op pad gingen, betekende dat niet dat een kans op een ongeval onbestaande was. Zo stonden langs de kant van de weg een heleboel geparkeerde wagens en moest de waaghals tijdens zijn rit ook een andere automobilist ontwijken. Gelukkig verliepen alle stunts zonder ongelukken.

Intussen hebben al een heleboel mensen hun ongenoegen geuit over de gevaarlijke situatie die de stuntrijder heeft veroorzaakt. “Waarom zou je toch een potentiële moordenaar willen zijn?”, schreef een van hen bij de video. De lokale politie probeert momenteel de identiteit van de bestuurder te achterhalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER