© Alertes Contrôles De Police

Levensgevaarlijke situatie: man wandelt doodleuk op middelste rijvak in drukke Belliardtunnel

Brussel -

In de Belliardtunnel in Brussel ontstond vrijdagavond een zeer gevaarlijke situatie. Automobilisten die door de drukke tunnel reden schrokken zich een hoedje omdat er plots een voetganger in het midden van de weg wandelde. Het kwam gelukkig niet tot een aanrijding. De opgetrommelde politie kon de mogelijk verwarde man nadien niet meer aantreffen.

Het incident deed zich voor rond 21.30 uur. Automobilisten werd plots geconfronteerd met een voetganger die voor hen opdoemde in het midden van de drie rijvakken tellende Belliardtunnel. Op beelden is te zien hoe automobilisten in de remmen gaan en met hun vier pinkers aan stapvoets achter de man blijven rijden om hem te beschermen.

Tunnel afgesloten

“Onze diensten kregen vrijdagavond een oproep van verkeerscentrum Mobiris betreffende een voetganger in de Belliardtunnel”, bevestigt Linda Camarero-Verde, woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. “Mobiris heeft de tunnel vervolgens voor de voertuigen afgesloten. Onze diensten zijn ter plaatse gegaan maar hebben de persoon niet kunnen aantreffen aangezien hij zich volgens de camerabeelden in de richting van de Tervuursesteenweg begeven heeft. Een patrouille van de politiezone Monty werd ook op de hoogte gebracht en ook zij hebben de persoon niet kunnen aantreffen. Nadien werd de rijweg meteen vrijgegeven voor het verkeer.” (dbg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER