© 112meldingenLimburg

Straatracen niet bewezen: doodrijder Herkse (79) moet niet naar de cel

In de Hasseltse politierechtbank heeft vrijdag een jongeman uit Geetbets 3 maanden cel met volledig uitstel gekregen voor een dodelijk verkeersongeval in Herk-de-Stad. De twintiger knalde op 16 maart vorig jaar met zijn Opel Astra op de Sint-Truidersteenweg op de Renault Clio van de 79-jarige Paula Bex. Op enkele straten van haar thuis greep de dader haar wagen in de flank. De vrouw overleed ter plaatse.

GeHo

Het ongeval gebeurde rond 14.45 u op de steenweg in de richting van Herk-de-Stad. De jongeman, die geen sporen van alcohol of drugs in het bloed had, verklaarde dat hij een voorligger wilde inhalen. Tijdens zijn manoeuvre merkte hij plots nog een traag rijdende wagen op. Deze auto sloeg plots linksaf en hij knalde tegen de linkervoordeur. De verdachte gaf toe sneller te rijden dan de toegelaten 70 km/u. Hoeveel sneller kon hij niet vertellen. Drie deskundigen spraken van snelheden van 82 en 100 km/u, hoe dan ook te snel.

Tijdens het proces werd geopperd dat de dader aan het straatracen was, maar volgens het vonnis was dat niet bewezen. Naast de celstraf verliest de twintiger voor 6 maanden zijn rijbewijs, waarvan 3 effectief. Ook zal hij zijn praktisch en theoretisch examen weer met succes moeten afleggen om opnieuw achter het stuur te mogen kruipen. Daarnaast moet hij een medisch en psychologisch onderzoek ondergaan. De proceskosten van 2.420 euro zijn voor zijn rekening. Aan de nabestaanden is hij bijna 32.000 euro verschuldigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer