Op 30 mei wordt de winnaar bekendgemaakt.© Mondiale werken Lier

Mondiale Werken Lier genomineerd voor Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg

Lier -

Welzijnszorg reikt dit jaar al voor de 25ste keer de Prijs Armoede Uitsluiten uit. Dit jaar bekronen ze organisaties die opkomen voor de rechten van mensen die dak- of thuisloos zijn. Vijf organisaties werden genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten, waaronder het Lierse Mondiale werken.

“Iedereen heeft recht op een huis en thuis. Dak- en thuisloosheid is een grove schending van het recht op wonen. De problematiek is veel groter dan mensen denken. Bijna 20.000 mensen in Vlaanderen hebben een onstabiele woonsituatie”, legt Annelies Cardoen van Prijs Armoede Uitsluiten uit.  

Mondiale Werken Regio Lier (MoWe) is een vrijwilligersorganisatie die sinds 2016 mensen in een kwetsbare positie ondersteunt. MoWe ondersteunt onder andere asielzoekers, vluchtelingen, daklozen en mensen zonder wettig verblijf in de regio tussen Antwerpen en Mechelen. Via 25 projecten wil MoWe draagkracht stimuleren en verbinding creëren. “In 2022 telden ze minstens 4.036 begunstigden. In 2023 ondersteunden ze meer dan 500 gezinnen met woonhulp, waarvan 48 personen of gezinnen die dakloos waren”, vertelt Cardoen.

Op 30 mei wordt de Prijs Armoede Uitsluiten uitgereikt door Hugo Beersmans, woordvoerder van de Woonzaak in de KVS in Brussel. Naast Mondiale Werken Lier, Betonne Jeugd en ’t Vlot werden ook het Oranjehuis uit Kortrijk en het Brughuis uit Leuven genomineerd. De laureaat ontvangt het bronzen beeld ‘De Levensloop’ en 20.000 euro om te investeren in de eigen werking. (hb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners