Huisbaas gebouw Paardenmarkt reageert aangeslagen: “Dit is een catastrofe”

© BELGA

Na de explosie op de Antwerpse Paardenmarkt staat een erg geschrokken huisbaas Hamdi Chalghmi ons te woord vanop de luchthaven in Egypte.

jdb, sco

LEES OOK. Wat u moet weten over de explosie op de Paardenmarkt

“Ik heb weinig informatie op dit moment”, zegt Chalghmi. “Het zijn de experten die nu hun onderzoek moeten voeren. Ik ben heel hard geschrokken van de beelden die ik in de media gezien heb. Dat is echt heel heel heel erg. Zoiets heb ik nog nooit gezien.” Tegenover VRT NWS had hij het over “een catastrofe”. Chalghmi was op vakantie in Egypte, maar zegt nu het vliegtuig huiswaarts te nemen.

Op vragen over de bewoonbaarheid van de appartementen, antwoordt de man dat ze volgens hem “in orde” waren. “Er waren geen problemen. Er zijn ook nooit problemen met het gas geweest. Ik weet niet waar die explosie vandaan komt. Is dat ons gebouw? Is dat het gebouw ernaast? Ik wacht op het rapport van de experts. Ik hoop vanavond terug in België te zijn om me verder te informeren.”

Werkzaamheden afgerond

Volgens buurtbewoners waren er ook werken aan de gang om er een hamburgerrestaurant te openen. “Die werken waren afgerond”, zegt Chalghmi. “De experts hadden hun toestemming gegeven om de zaak open te doen. Dat zou later deze week gebeuren.”

Eerder had ook zijn broer Sammy op de feiten gereageerd. “Er is nooit gebeld geweest voor een gaslek, ook niet de laatste tien dagen. Het gebouw was trouwens intact, er is geen enkel probleem”, zo verklaarde hij tegenover VTM Nieuws.

(lees verder onder de afbeelding)

© VTM

Onbereikbaar

Toch had slachtoffer Diouaene dinsdagochtend verklaard dat zijn huisbaas net door zijn reis onbereikbaar was, en dat hij in het verleden al duidelijk gemaakt had dat hij absoluut geen politie in zijn pand wilde. “Daarom belden we de hulpdiensten niet.”

Een hevige explosie op de Paardenmarkt in Antwerpen heeft het leven gekost aan twee mensen. Veertien anderen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Drie gebouwen zijn volledig verwoest. Zes gebouwen zijn onbewoonbaar verklaard. De oorzaak van de ontploffing is momenteel onbekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen