Op 25 oktober 2021 hoorden twee cipiers in de Hasseltse gevangenis en hels lawaai komen uit de cel van de verdachte en het slachtoffer.© BELGA

Gevangene slaat medegedetineerde tot moes na vreemd verkrachtingsverhaal

Hasselt -

Nadat hij zijn medegevangene in Hasselt tot moes sloeg, moest een Antwerpenaar zich dinsdag verantwoorden voor de rechtbank. Zelf claimt de man dat het slachtoffer hem verdoofde en verkrachtte waardoor hij door het lint ging. Alleen lijkt zijn verhaal op Emmentalerkaas met enorme gaten.

Geert Houben

Op 25 oktober 2021 hoorden twee cipiers in de Hasseltse gevangenis en hels lawaai komen uit de cel van de verdachte en het slachtoffer. Door het luikje zagen ze hoe de Antwerpenaar vuistslagen uitdeelde aan zijn celgenoot die op de grond lag en geen kant meer op kon. Na de vuistslagen timmerde de dertiger met een zware stoel op het slachtoffer. Ondanks dat opgeroepen bijstand nog niet aanwezig was, twijfelden de cipiers geen moment om in te grijpen. Het slachtoffer moest met een gebroken oogkas, twee gekneusde ribben en vele blauwe plekken naar het ziekenhuis. De verdachte verhuisde naar een isoleercel.

Agressieprobleem

De Antwerpenaar sprak dat zijn celgenoot hem verdovende middelen had toegediend. “Hij heeft me verkracht en ik heb hem van mij afgeduwd. Hoe zou u reageren”, stelde de betichte een vraag aan de rechter. Dat er nooit een spoor van verdovende middelen is gevonden, deed de man zijn geloofwaardigheid geen deugd. Net zomin als sporen van seksueel geweld. Ook zou alles zich heel snel achter elkaar afgespeeld hebben en toen de cipiers de cel betraden had ze toch allebei netjes hun broek aan. Daarnaast is het slachtoffer een hetero die een relatie met meerdere vrouwen had. De betichte heeft zijn reputatie evenmin mee. Hij verhuisde al van gevangenis naar gevangenis en zit nu in Dendermonde een straf van 15 jaar uit. In oktober verschijnt de man opnieuw voor de Hasseltse strafrechter, zij het dan voor slagen aan een cipier. “Hebt gij geen agressieprobleem. Uw uitleg is altijd hetzelfde: de anderen zijn begonnen. Het zijn zij die wel altijd verwond zijn”, duidde de rechter.

Alleen op de cel

Welgeteld één dag zaten de twee samen op cel. “Hoe zou die zogenaamde verkrachting moeten gebeurd zijn? Bovenop een stapelbed, terwijl mijn cliënt op de bedrand zat? De verdachte liet zich meteen na de feiten ontvallen: ‘nu zit ik weer alleen op cel’. Dat is hier de insteek geweest. ‘Ik ga die klappen geven en dan krijg ik terug een cel alleen”, sprak advocaat Michiel Van Kelecom namens het slachtoffer. “U heeft nu uw goesting gekregen”, liet ook de rechter zich ontvallen met een zucht. Ook de procureur had het over een ongeloofwaardig verhaal van de Antwerpenaar. “U staat bekend als een agressieveling met een strafregister van zes pagina’s. U was verdoofd, maar dan toch niet genoeg om nog zo hevig te reageren. Ik vraag 18 maanden cel en 800 euro boete.” Advocate Tessa De Cuis had de ondankbare taak om de man te verdedigen. Ze vroeg op zijn vraag de vrijspraak op basis van wettelijke zelfverdediging. Vonnis op 28 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer