Nu nog met een mobiel nadarhek, maar volgend schooljaar zal een automatische slagboom de Beukenlaan aan het begin en het einde van de schooltijd afsluiten.© Fred Peeters

GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Hoeselt maakt van Beukenlaan een schoolstraat met automatische slagboom

Hoeselt
Meerderheid: VLD+ (9), N-VA-Nieuw (3), onafhankelijke (1).Oppositie: Groen (4), Trots (4).

Schoolstraat: Voor meer verkeersveiligheid aan Vrije Basisschool Wonderwijs komt er volgend schooljaar een automatische slagboom die de Beukenlaan aan het begin en het einde van de schooldag afsluit. Zo kunnen kinderen veilig naar school wandelen in een autovrije straat. Schepen van mobiliteit Bert Vertessen (N-VA): “Die regeling bestaat nu al. Leerkrachten moesten elke dag een verplaatsbare nadarafsluiting (foto) plaatsen en nadien weghalen aan het begin van de Beukenlaan. Plaatsen of wegnemen werd soms vergeten. Of iemand zette het hek weg als het er moest staan. Een automatische slagboom die op geprogrammeerde uren opent of sluit, voorkomt zulke problemen. “Eindelijk wordt na zes jaar iets gedaan voor de verkeersveiligheid aan de scholen”, ‘feliciteerde’ raadslid Marc Bamps (Trots). De raad was unaniem voor.

Fiets- en wandelweg: In het Gansteren komt een nieuwe fiets- en wandelweg die Hoeselt-centrum zal verbinden met het nog te bouwen Sportpark aan de Industrielaan. Schepen van Senioren Werner Raskin (VLD+): “De eigenaar van Woonzorgcentrum Gansteren staat hiervoor 13 are grond gratis af aan de gemeente. Zo kunnen we daar een mooi verlichte en veilige verbinding maken voor alle zwakke weggebruikers.” Oppositieleider Capiot had bedenkingen. “Eén van de twee vennootschappen die eigendom is van die 13 are heeft zware schulden. Een vennootschap in die situatie mag niets gratis weggeven. Is dit dossier wel in orde?” Raskin vroeg de raad omwille van het belang van de verbinding toch om goedkeuring en kreeg die van de meerderheid. De oppositie onthield zich.

Basisschool Alt-Hoeselt: Basisschool Alt-Hoeselt krijgt een rechtstreekse verbinding naar parochiezaal de Altenaar. De gemeente betaalt aan een achterliggende buur, die nu al oogluikend een doorgang toestond, voor de aankoop van 2,2 are grond 16.400 euro. Alle raadsleden waren het daar mee eens. (frpe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer