Sportschepen An Hermans, beweegcoach Ruben Feyaerts en OCMW-voorzitter Marina Gys openen de nieuwe beweegroute.© RR

Nieuwe beweegroute ‘Den Trej’ wil jong en oud aanzetten om te bewegen

Arendonk -

‘Den Trej’, zo heet de nieuwe beweegroute die zowel kinderen als ouderen in Arendonk wil aanzetten om actief te bewegen. Het gaat om een korte wandelroute met onderweg een tiental laagdrempelige beweegoefeningen en rustpunten.

De nieuwe beweegroute bevat twee lussen: een van 400 meter en een van 1,4 kilometer, goed voor al minstens tweeduizend stappen. Toch is het niet de bedoeling om het traject in één ruk uit te wandelen, wel om onderweg enkele keren halt te houden om je benen te heffen, je armen omhoog te steken, je romp te draaien of een andere eenvoudige oefening uit te voeren.

Den Trej is bewegwijzerd met geschilderde voetstappen en ronde plaatjes op het asfalt.© RR

Het eerste doel van Den Trej is om je fysieke gezondheid en conditie te verbeteren, maar ook om mensen met elkaar te verbinden. “Of gewoon om het plezier van bewegen te beleven”, zeggen schepen van Sport An Hermans (N-VA) en beweegcoach Ruben Feyaerts (27).

Gratis

Den Trej start en komt aan in de tuin van het woonzorgcentrum van WZGA op de Vrijheid en is volledig bewegwijzerd: met geschilderde voetstappen en ronde plaatjes op het asfalt. De route is permanent toegankelijk en is gratis. (ema)

Beweegcoach Ruben Feyaerts begeleidt een groep stappers bij het uitvoeren van een van de vele beweegoefeningen onderweg.© RR

De nieuwe beweegroute is permanent toegankelijk en gratis.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners