© Kris Van Exel

Presentator Viktor Verhulst geeft rondleiding in ‘Love Island’-villa: “Eén slaapkamer met zeven bedden”

Op Gran Canaria beginnen vanochtend om 9u de camera’s te draaien van Love Island, een programma dat tien Vlaamse en Nederlandse vrijgezellen samenbrengt in een villa waar je zelfs tot op het toilet gefilmd kunt worden. Presentator Viktor Verhulst (24) is blij dat het feest van de verliefdheid eindelijk kan beginnen: “Het is uiteraard geen toeval dat de bedden zo smal zijn.”

Tom De Leur

“Die trap naar boven? Boven is er niks, hoor. Dat is zoals de trap in het huis van Samson en Gert: die trap ging ook naar nergens. Gaan jullie mee naar buiten?”

Een rondleiding met Viktor Verhulst: het is een evenement op zich. Viktor gidst ons door een moderne villa in de heuvels tussen de palmbomen vol groene bananen, op dertig minuten van hoofdstad Las Palmas.

Waar die witte villa precies ligt, blijft geheim: pottenkijkers zijn ze hier liever kwijt dan rijk. In deze villa zijn vanochtend de camera’s aangezet van Love Island, een nieuw programma dat vanaf maandag elke weekdag op Vier te zien is. Wie Love Island wil omschrijven, moet de schuif met Engelse woorden opentrekken: het is een feel good reality dating show. De villa wordt volgestouwd met vrijgezellen, die gekoppeld worden. Koppels die elkaars harten veroveren, en die van de kijker, blijven langer aan boord. Aan het einde van de rit, zo’n zes weken later, wint het koppel dat het langst standhoudt 25.000 euro.

Toilet achter valse deur

In Love Island wordt verliefdheid aangemoedigd, zoveel is duidelijk. Viktor troont ons via de trap naar beneden naar de slaapkamer. U leest het goed: er is maar één slaapkamer. “Ik tel zeven bedden”, zegt Viktor Verhulst met een vette knipoog. “En de bedden zijn ook niet heel breed. Eerder formaat twijfelaar. We doen er álles aan om het hier zo gezellig mogelijk te maken.”

In de slaapkamer trekt Viktor een valse deur opzij: “Hier is ook een toilet. Wel een rare plek om volle gas te geven. Als iemand ’s nachts moet, kan iedereen in de slaapkamer meegenieten.”

Iets later tijdens de rondleiding blijkt er toch een tweede slaapkamer te zijn. Een veel intiemere, met één dubbel bed: koppels kunnen worden beloond met een overnachting in deze kamer. En ja, ook hier hangt een camera die vanop afstand bediend wordt.

Naar huis bij vuurkorf

Buiten toont Viktor de bar, het zwembad, de gym (“we zitten hier met een hoop spierbundels, die moeten hun lijf onderhouden”) én de vuurkorf. “Die steken we ’s avonds aan, dan lijkt het net alsof het gezellig is. Maar dan kom ik met Holly Mae (Brood, zijn Nederlandse copresentatrice, red.) en komen we met de mededeling dat er iemand naar huis moet (grijnst).”

Viktor is blij dat Love Island eindelijk kan beginnen: “Ik weet al bijna een jaar dat ik dit mag presenteren. Dat is lang, maar het was ook nodig: ik heb hard moeten werken om het vak te leren. Want dat is het echt wel. Ik ben zenuwachtig en dat zal er misschien aan te zien zijn, maar dit is wel de ideale klus voor iemand die dit nog nooit gedaan heeft. Ik hoop dat de mensen thuis zien dat ik oprecht geïnteresseerd ben in de deelnemers. Ik ben zelf een grote fan van reality en zit thuis voor de tv altijd met vragen. Nu kan ik die vragen zelf stellen. Af en toe zal ik mensen naar huis moeten sturen die verliefd geworden zijn, dat is niet aangenaam. Dat ga ik natuurlijk niet met de glimlach doen.”

Aan het zwembad poseert Viktor voor de fotograaf, de handen in de nek – hij straalt vakantie uit. “Je moet mijn rol in dit programma ook niet overschatten. Het zijn de deelnemers die het maken. Het enige wat nog roet in het eten kan gooien, is het weer. Ik zit hier nu vijf dagen en ik heb amper een streep zon gezien. Maar ik heb een goed gevoel, het lijkt wel een schoolreis. De zenuwen zijn er, maar je weet dat het

Love Island begint maandag om 21.30u met een extra lange aflevering die op Vier, Vijf en Zes te zien is. Vanaf dinsdag is Love Island er elke weekdag om 21.30u op Vier.